Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (instr./vocale solist)

Lunchconcert (instr./vocale solist)

Datum woensdag 1 maart 2017
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Serena Jansen (zang), Eke Simons (piano)

Programma

Joaquin Rodrigo (1901-1999)
- Cancion del grumete
- Canticel
- Un home, San Antonio!

Frederic Mompou (1893-1987)
Uit "Combat del somni":
- El viage definitive (zang a cappella)
- Damunt de tu només les flors
- Jo et pressentia com la mar

Manuel de Falla (1876-1946)
Siete cancones populares españolas:
El paño moruno (instrumentale versie)
- Seguidilla murciana
- Asturiana
- Jota
- Nana
- Canción
- Polo

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Na het cum laude behalen van haar beide zangdiploma's aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, vervolgde Serena Jansen  haar zangstudie bij Heent Prins. Serena zingt als soliste in oratoria en concerten. Zij werkte met de dirigenten William Christie, Christophe Coin, Kenneth Montgomery en Jan Willem de Vriend in producties van ondermeer "L'incoronazione di Poppea", "Le Nozze di Figaro", "Dido and Aeneas" en "Die Fledermaus". Via stichting YO-opera trad Serena op in de festivals "Tweetakt" te Antwerpen, "Oorproeven" te Den Bosch, "YO" te Utrecht en "Oerol" op Terschelling. Zij zong in de eigentijdse (familie)opera's "Slik, een ingewandenopera" van Bob Zimmerman, "La Famiglia" van Ferdinand Boland, "De Gelukkige Familie", "A is een aapje" en, juni 2010, de rol van ‘Prinses' in "Het zingende botje" en, vanaf april 2011, 'zangers' in "De rode klompjes" van Marco Kalkman. Met haar trio voor italiaanse volksliederen "Serenatella" geeft ze regelmatig concerten en produceerde zij de cd "Fior di Verbena". Serena is op YouTube te zien en horen samen met pianiste Eke Simons. Zoek op ‘Serena Jansen' en op ‘DuoSerenatella'.

 

Eke Simons  voltooide in 2007 haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze studeerde bij Geoffrey Douglas Madge, David Kuijken en Han-Louis Meijer. Tevens ontving zij masterclasses van o.a. Pascal Devoyon, Stefan Vladar en Steve Reich.
Eke heeft zich ontplooid tot een fanatiek en gepassioneerd vertolkster van composities uit de laat 20ste en 21ste eeuw. Eke speelde het werk "Parallel Lines" voor piano en percussie van Joe Duddell met de befaamde percussionist Colin Currie. In november 2008 verzorgde Eke een solo recital in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam, waarvoor componisten Antal Sporck, Do-Won Yu en Jasna Veličković nieuw werk speciaal voor Eke schreven. Met haar interpretatie van "Chapters" van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs 2010. In 2013 maakte zij een eerste opname van de pianosonate van de Zweedse componist Kurt Wiklander (*1950).
Pianiste Eke Simons (1981) treedt als soliste op door heel Nederland, ondermeer in Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam, Vredenburg te Utrecht, de Nieuwe Kerk en Anton Philipszaal te Den Haag en tijdens het Grachtenfestval te Amsterdam. Zij is ook regelmatig te gast in Zweden. Eke was als soliste met orkest te horen in Mozart's pianoconcert KV 491 in c. Zij maakte haar solodebuut op de radio met de Sonate I.X.1905 van Leoš Janáček in 2006. Met haar interpretatie van "Chapters" van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs 2010. In 2013 nam Eke haar debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.