Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 8 maart 2017
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Dominique Bos (cello) en Jos van der Kooy (orgel)

Programma

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Präludium und Fuge C dur
BWV 846 uit Wohltemperiertes Klavier I
orgel

Johann Sebastian Bach
Suite no.1 in G dur BWV 1007
- Prélude
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Menuet I
- Menuet II
- Gigue
cello

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Dominique Bos (cello) en Jos van der Kooy (orgel)

Concertagenda - dominique-bos-cello.jpg

Dominique Bos (1995) werd geboren in Hilversum en kreeg op zevenjarige leeftijd haar eerste muzieklessen op de viool. Toen zij negen jaar oud was besloot zij echter dat ze cello wilde gaan spelen. Haar eerste cellodocent werd Like Viersen en later kreeg zij lessen van Yke Viersen, cellist uit het Koninklijk Concertgebouworkest. Op zeventienjarige leeftijd werd zij aangenomen op de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij celliste en soliste Quirine Viersen. Nu studeert Dominique bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, maar volgt daarnaast nog steeds intensief cellolessen bij Quirine Viersen.

Dominique heeft prijzen gewonnen op zowel het Britten Celloconcours als het Prinses Christina Concours. Op het Prinses Christina Concours won zij onlangs zelfs een eerste prijs in de regiofinale en speelde zij op de Dag van de Genomineerden in Den Haag. Ook heeft Dominique verschillende malen gesoleerd bij het Cuypers Ensemble, het Britten Jeugd Strijkorkest en speelde zij solo met het Monward Consort, een ensemble bestaande uit professionele musici. Dominique heeft in het Jeugdorkest Nederland gespeeld en is aanvoerder geweest bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Momenteel is zij aanvoerder van de celli van het VU-orkest.

 

HOK organisten - jos-van-der-kooy-gotischezaal.jpg

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, in de functie van cantor en organist van de Westerkerk sinds 1981. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.
Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com

 

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.