Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Internationaal Orgelfestival 2017_1

Internationaal Orgelfestival 2017_1

Datum dinsdag 22 augustus 2017
Aanvangstijd 20:15
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Vincent de Vries (Seoul, Zuid-Korea)

Programma

GUSTAV MERKEL (1827-1885)

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)

JOHANN LUDWIG KREBS (1713-1780)

MAX REGER (1873-1916)

LOUIS LEFÉBURE-WÉLY (1817-1869)

FLOR PEETERS (1903-1986)

HENDRIK ANDRIESSEN (1892-1981)

 

zie ook de website van de Sichting Orgelconcerten Grote Kerk

Concertagenda - affiche_Int-orgelfestival-GK_2017_A4-A3.jpg

Meer informatie over de uitvoerenden

Vincent de Vries (Seoul, Zuid-Korea)

Concertagenda - Organist Vincent de Vries (Foto)-1.JPG

Het eerste concert zal op dinsdag 22 augustus worden gegeven door de bekende organist Vincent de Vries. Geboren in 1969 te Scheveningen, kreeg hij op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede.
Naast hoofdvak piano studeerde Vincent de Vries ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.
Na het behalen van zijn diploma "Uitvoerend Musicus" in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, stelde de Amerikaanse pianist Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green State University (Ohio, U.S.A.) te studeren voor de titel "Master of Music". Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas in Austin werd Vincent de Vries "Assistant Professor and Director of Collaborative Piano" aan de Baylor University te Waco (Texas).

Sinds september 2010 is Vincent de Vries werkzaam als "Professor of Piano and Collaborative Piano" aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië.

Op zijn 15e jaar maakte Vincent de Vries twee langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk in Den Haag, gevolgd door negen cd's: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Luxemburg), St. Gudula Rhede en St. Aposteln Keulen (Duitsland). Tevens maakte Vincent de Vries vijf cd's voor het label MSR Classics (piano/klavecimbel).

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent de Vries in 2003 door de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.