Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Lunchconcert (orgel) Lutherse Kerk

Lunchconcert (orgel) Lutherse Kerk

Datum zaterdag 15 juli 2017
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Susanna Veerman (Amsterdam)

Programma

thema: 'Luther en zijn kerkliederen als inspiratiebron voor de orgelkunst'

(onder het motto: 'l 'honeur des dames')

D. Buxtehude (1637-1707)
- Prealudium und Fage in g-moll (BuxWV 76 149)
- Mit Fried und Freud fahr ich dahin... (BuxWV 76 nr.1)

G. Böhm (1661-1733)
Koraalvoorspel 'Vater unser in Himmelreich'

P. Yon (1886-1943)
Uit 12 Divertimenti:
nr 2 Toccatina for Flutes (Humoresque)

M. Reger (1973-1916)
Koraalvoorspel 'Aus tiefer not...' Opus 67 nr 3

P. Kee (*1927)
Uit 4 Pieces (1966):
nr 3: 'Aus tiefer not...'

H. Andriessen (1892-1981)
Sonata da Chiesa (1929)

 

Concertagenda - LK_zomer-17-728x1024.jpg

Meer informatie over de uitvoerenden

Susanna Veerman (Amsterdam)

Concertagenda - suzanna-veerman-4.jpg

Susanna Veerman heeft een uitgebreide concertpraktijk opgebouwd vanaf 1998 als dirigente, organiste, kerkmusicus en begeleidster zowel op orgel als piano. Zij is gevormd als een zeer veelzijdig en professioneel musicus op verschillende gebieden.
In 2003 behaalde Susanna Veerman de derde prijs op het orgelconcours te Schläegl (Oostenrijk) en datzelfde jaar won zij de tweede prijs op het orgelconcours te Brielle. In 2004 en 2005 won zij de tweede prijs op het Govert van Wijn orgelconcours te Maassluis. In 2007 en 2008 werd zij finaliste bij het A. Guilmant en M. Reger orgelconcourste Leeuwarden.

Sinds 2009 is zij, na 10 jaar 2e organiste/cantor te zijn geweest, titulair-organiste/cantor in de R.K. St. Augustinuskerk te Amsterdam., waar zij wekelijks het Aristide Cavaillé-Coll orgel uit 1881 bespeeld en 6x per jaar internationale concerten organiseert.

In 2005 verscheen in het blad "De Orgelvriend" haar artikel over het orgelconcert van Francis Poulenc. In januari 2006 verscheen de eerste cd van Susanna met Franse orgelwerken, o.a. het Orgelconcert van Poulenc in g voor orkest, pauken en orgel.
In 2005 en 2006 en 2007 ontving Susanna een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor de Podiumkunsten om 3 jaar privéles te nemen bij de bekende organist Louis Robilliard in Lyon (Frankrijk).

In april 2007 werd zij onderscheiden met de zilveren medaille (l'argent) van de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" vanwege haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek. In april 2013 werd zij tevens onderscheiden door dezelfde Société met een Vergulde Medaille (Vermeil) voor haar verdienste voor Franse koor- en orgelmuziek. Sinds mei 2013 is zij voor de Société gedelegeerde voor Nederland. Dat houdt in dat ze Nederlandse toonkunstenaars kan voordragen voor een medaille.

In juli 2008 kwam haar tweede cd met Franse orgelwerken uit bij het label Festivo (Amersfoort) , opgenomen op het Cavaillé-Coll orgel uit 1894 van de Saint-Antoine des Quinze-Vingts kerk te Parijs. In 2010 maakte zij een cd op met quatre-mains repertoire in de kathedraal van Orléans, Frankrijk. In 2012 nam zij een cd opgenomen bij het label STH Records (Nijkerk) in de St. Augustinuskerk te Amsterdam op het Cavaillé-Coll orgel uit 1881. Deze cd is in november 2012 uitgekomen. In 2016 kwam de cd uit bij het label Quintone met werken voor orgel en piano duo die zij opnam in de Philharmonie Haarlem met Wim Does en Mirsa Adami (piano).

Per jaar geeft Susanna vele solo orgelconcerten door heel Nederland, Europa en Canada. Sinds 2005 geeft zij ook concerten in het buitenland, nl : Verenigde Staten, Frankrijk, België, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland en Wit-Rusland. Met Wim Does vormt zij een vast quatre-mains duo op orgel en piano.

Haar specialisatie en liefde ligt vooral bij de Frans-Romantische orgelrepertoire uit de 19-20-ste eeuw. Zij speelde in de grote orgelseries van Parijs in de St. Augustin, Notre-Dame en Notre-Dame d'Auteuill, American Church, Ecole Militaire, Notre-Dame d'Esprit, St. Trinité, St. Sulpice etc...), en tevens in de kathedralen van Le Mans, Bordeaux, Mallorca (Spanje) St. James in Toronto (Canada), Montréal etc...

Van 2005 tot 2013 was Susanna vaste begeleidster orgel/continuo van het Westerkerkkoor en het Bachorkest bij de maandelijkse cantatediensten in de Westerkerk te Amsterdam, met uitvoeringen van o.a. de Passionen en cantates en missen van J.S. Bach.
Van 2007 tot 2011 gaf zij les zij aan de Fontys Hogeschool te Amsterdam op de faculteit Theologie als docent kerkmuziek.
Sinds 2008 heeft Susanna met haar echtgenoot Wim Does een eigen muziekpraktijk W&S Music in Amsterdam en Apeldoorn. Zie voor meer info: www.wensmusic.nl.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.