Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Bätz-orgelmaand 2017_2

Bätz-orgelmaand 2017_2

Datum zaterdag 21 oktober 2017
Aanvangstijd 16:00
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Jolanda Zwolverink (Rotterdam)

Programma

thema: 'Luther en zijn kerkliederen als inspiratiebron voor de orgelkunst'

(onder het motto: 'l 'honeur des dames')

Nieuws - SM_oktober_batz2017-KL.jpg

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Passacaglia in c - BWV 582

Johann Sebastian Bach
"An Wasserflüssen Babylon" - BWV 653
á 2 claviers et pédale

Johann Sebastian Bach
"Wer nur den lieben Gott läβt walten - BVW 642 & 691

Théodore Dubois (1837-1924)
UIt 'Sept Petites Pieces':
- Prélude
- Cantilène reglgieuse

Olivier Messiaen (1908-1992)
Uit 'La Nativité du Seigneur':
- Les bergers

Arie J. Keijzer (1932)
Uit Orgelsymfonie I:
- Grave
- Allegro Maestoso

Meer informatie over de uitvoerenden

Jolanda Zwolverink (Rotterdam)

Concertagenda - jolanda-zwoferink_01 .jpg

Jolanda Zwoferink werd in 1969 in het Utrechtse Leersum geboren. Zij studeerde aanvankelijk orgel bij haar vader, de organist Lambert Zwoferink. Vervolgens nam zij orgel- en muziektheoretische lessen bij Jan van Gijn in de Grote Kerk te Apeldoorn. Zij zette haar studie voort aan het Rotterdams Conservatorium en het Brabants Conservatorium bij Arie J. Keijzer, Folkert Grondsma en Bram Beekman. Voor orgel behaalde zij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus; daarnaast is zij in het bezit van het diploma Kerkmuziek. Jolanda Zwoferink bekwaamde zich verder middels masterclasses bij Charles de Wolff (Bach en symfonische werken) en Olivier Latry & Hans-Ola Ericsson in de Notre-Dame te Parijs (Messiaen).

Als organiste binnen de Protestantse Kerk in Nederland is Jolanda Zwoferink verbonden aan de Dorpskerk te Oostvoorne (Gideon Thomas Bätz & Johan Caspar Friedrichs, 1771/1807), de Prinsekerk te Rotterdam (Johann Frederik Witte, 1877) en de IJsseldijkkerk te Krimpen aan den IJssel (Jan Proper, 1897).
Eveneens is zij werkzaam bij Muziekgebouw Eindhoven (symfonisch Pels & Van Leeuwen-orgel, 1993) waar zij mede verantwoordelijk is voor het samenstellen van de Internationale Zomerorgelconcerten.

Als concerterend organiste is zij actief in binnen- en buitenland; daarnaast is zij werkzaam als pedagoge. Jolanda Zwoferink is tevens cd-producer en leidt sinds 2003 het label Prestare. Op dit label realiseerde zij diverse cd's met onder meer werken van Olivier Messiaen (1908-1992), o.a. het Livre du Saint Sacrement, Diptyque en de Messe de la Pentecôte (Stahlhuth-Jann-orgel Saint Martin Dudelange, Luxemburg) en Orgelsymfonieën van de componist Arie Keijzer (1932, Marcussen-orgel Grote of Sint Laurenskerk Rotterdam, Cavaillé-Coll-orgel La Madeleine Parijs).

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.