Datum | woensdag 18 oktober 2017 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) |
Uitvoerenden | Lidia Książkiewicz (Laon, Fr), orgel |
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata et Fugue en ré-mineur (BWV 565)
Jacques Boyvin (1649-1706)
2nd Livre d'orgue. Suite du 6e ton
- Prélude,
- Rëcit Grave,
- Duo, Fugue,
- Trio pour le pádalle ou a dessus
Astor Piazzolla
Milonga del Angel (arr. LK)
Astor Piazzolla
S.V.P. (arr. LK)
Astor Piazzolla
Libertango (arr. LK)
De organiste/pianiste Lidia Książkiewicz werd in 1977 geboren in de Poolse plaats Poznan maar woont tegenwoordig in Frankrijk.
Lidia Książkiewicz begon haar pianostudie al op vijfjarige leeftijd. Toen zij 20 was startte ze tevens een studie orgelspel. Zij sloot haar studie aan de nationale muziekacademies van Bydgoszcz en Poznan met eerste prijzen voor piano.
Zij won 1e prijzen bij Internationale Muziek competities en orgelconcoursen in Warsaw (1994), Rimini, Italië (2004), Haarlem (César Franck concours, 2000), Graz, Oostenrijk (Reger/Messiaen concours 2003) en, nadat zij naar Frankrijk was verhuist, de 1e prijs van het ‘Concours de l'Académie des Beaux-Arts' (2004) en de Grote Prijs van Florence, de 1e prijs van het ‘Conservatoire National de Région de Saint-Maur' met tevens een gouden medaille voor klavecimbelspel. In dat jaar was zij ook finaliste in het prestigieuze ‘Concours International d'orgue de Chartres'.
Naast haar diploma's uitvoerend musicus piano en orgel, behaalde Lidia Książkiewicz ook diploma's als pedagoge piano en orgel en publiceerde een boek over de uitvoeringspraktijk van pianospel en de techniek van het romantische orgelrepertoire.
Lidia heeft, naast haar geboorteland Polen en Frankrijk, het land waar zij nu woont, opgetreden in veel landen binnen en buiten Europa. Waar zij zowel solistisch als in samenwerking met fameuze orkesten concerteerde. Ook maakte zij meerdere cd's, waaronder een met Tangomuziek.
Lydia Książkiewicz is momenteel organiste van de Kathedraal van Laon (Fr), geeft les op het ‘Conservatoire de Musique et Académie Supérieure de Strasbourg' en verzorgt masterclasses.
zie ook de website www.lidiaksiazkiewicz.com
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.