Nieuwe Kerk, Spui HOK themaconcert (orgel+)

HOK themaconcert (orgel+)

Datum zaterdag 20 januari 2018
Aanvangstijd 14:00
Locatie Nieuwe Kerk, Spui
Uitvoerenden

'Just Fantasy'  Marjon Strijk, sopraan & Henk Veldman, orgel

Programma

Concertagenda - 1-HOK-concert_NK_20-01-2018_foto.jpg

'Just Fantasy':
Popsongs in een klassiek jasje


Blokje musical

Blokje geestelijk, klassiek

Blokje Haagse artiesten

Blokje Engels

Blokje Nederlands

Blokje popsongs

 

Meer informatie over de uitvoerenden

'Just Fantasy'  Marjon Strijk, sopraan & Henk Veldman, orgel

Concertagenda - marjon-stijk_001.jpg

De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd.
Zij studeerde solozang bij Jeanne Companjen, Eugenie Ditewig en Elena Vink en volgde masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr en bij Michael Chance.

Als soliste verleent zij haar medewerking te aan verschillende koorconcerten in Nederland. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van vroege barok tot 19e-eeuwse romantiek, maar ook hedendaagse composities. Zij maakte hiermee grote indruk op het publiek.

Marjon Strijk werkte mee aan verscheidene cd-opnamen zoals het Requiem van Mozart en het Miserere van Gregorio Allegri, waarvan tevens televisieregistraties werden gemaakt. Daarnaast is zij te horen op cd-boxen met de complete serie geestelijke cantates en de Johannes- en de Matthäus Passion Johann Sebastian Bach, een vijftal wereldlijke solocantates van Antonio Vivaldi en, met het Brabantsch Muzyk Collegie, alle vocale werken van de 17e-eeuwse componist Herman Hollanders.

Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk in verscheidene professionele ensembles. Zoals in het koor van de Deutsche Bach-Vocalisten, het Brabantsch Muzyk Collegie en is Marjon vast verbonden aan het (solisten)ensemble van de Nederlandse Bachvereniging, het Nederlands Kamerkoor en het internationale solistenensemble ‘Quink'.

Ook in het theater heeft Marjon reeds haar voetsporen gezet. O.a. in producties van Theater Sonnevanck met een voorstelling die zo goed werd ontvangen dat deze werd opgenomen in de programmering van het Holland Festival Oude Muziek 2005 in Utrecht..

Met organist Henk Veldman vormt Marjon sinds 2015 een vast duo 'Just Fantasy', waarmee zij een popprogramma heeft samengesteld met oude, maar ook nieuwe popsongs die Henk Veldman bewerkte voor sopraan en orgel. Een initiatief dat werd geboren uit de wens een brug te slaan tussen de pop en de klassieke wereld. Inmiddels is er een cd opgenomen die goed verkoopt en zijn zij gestart met een heuse tour door Nederland.

 

Concertagenda - henk-veldman_001.jpg

De organist en beiaardier Henk Veldman ontving zijn eerste muziekonderricht van Kees Steketee, die hem voorbereidde op de orgelstudie aan het Groninger Conservatorium.
Aldaar studeerde hij bij Wim van Beek.
Het diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij in 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Theo Jellema.
Tevens behaalde hij het diploma Tweede Fase aan de Nederlandse Beiaardschool met als docent Bernard Winsemius.
Hij won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen, waaronder de prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens het concours te Groningen in 2000. Ook was hij laureaat van de Vijfde Internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard in 2003.
Henk Veldman is vaste bespeler van de Hemony-beiaard te Middelstum, beiaardier te Raalte en adjunct-beiaardier te Rhenen.

Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft hij een aantal jaren als klokken-deskundige zijn diensten mogen inzetten voor een verantwoord instandhoudingsbeleid.

Sinds 2003 is hij mede-eigenaar van de muziekuitgeverij Edition Pors, die zich heeft gespecialiseerd in het verzorgen van professionele orgel- en beiaarduitgaven.
Als organist is hij verbonden aan de Fonteinkerk, de Oud-Katholieke Kerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum.

Met Francien Post (dwarsfluit) vormde hij tot eind 2012 het duo Amersfoort Airways, dat zich specialiseerde in de uitvoering van fluit- en pianocomposities uit de 19de en 20ste eeuw in bewerking voor orgel. Eind 2012 is dit avontuur vastgelegd op de CD European Tour, die door de pers goed werd ontvangen.
Met de sopraan Marjon Strijk vormt Henk Veldman het duo ‘Just Fantasy', dat zich gespecialiseerd heeft in de uitvoering van popsongs ‘in een klassiek jasje'.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.