Datum | woensdag 17 januari 2018 |
Aanvangstijd | 12:45 |
Locatie | Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) |
Uitvoerenden | Lucia Swarts, cello & Gerard Wiegers, fagot |
J.S. Bach (1685-1750)
Inventie in F voor cello en fagot
Joseph Bodin de Boismortier (1689-1755)
Premiere sonate
- Rondement
- Siciliene
- Gavotte I
- Gavotte II
J.S. Bach
uit suite in c kl BWV 1011 voor cello solo
- Sarabande
- Gavotte I
- Gavotte II
Paul Hindemith (1895-1963)
Stücke für Fagott und Violoncello
- Moderato
- Andante
- Allegretto
- Allegro
Lucia Swarts, cello & Gerard Wiegers, fagot
Lucia Swarts studeerde bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1982 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. In haar eindexamenjaar maakte ze haar debuut in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw als prijswinnaar in de serie New Vintage voor talentvolle jonge musici. Naast haar vele solistische optredens heeft ze heeft zich toegelegd op het spelen van kamermuziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis en treedt op met musici als Leo van Doeselaar, Siebe Henstra, Michael Chance, Ryo Terakado, Harry van der Kamp en Jos van Immerseel.
Ze is eerste celliste in het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging (http://www.bachvereniging.nl/) en de Residentie Bach Ensembles. Lucia Swarts is hoofdvakdocente klassieke cello en barokcello aan het Koninklijk Conservatorium. De componiste Mayke Nas, momenteel ambassadeur van de Nederlandse muziek van nu, droeg onlangs een compositie aan haar op.
Gerard Wiegers studeerde een aantal jaren fagot aan het Stedelijk Conservatorium van Groningen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden.
Hij is hoogleraar religiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.
Hij was actief in verschillende Nederlandse Orkesten, waaronder het Noord-Nederlands Orkest. Met Lucia Swarts vormt hij sinds 1980 een duo, aanvankelijk onder de naam Celsoon. Verder maakt hij deel uit van het Quingo Trio.
De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.
Klik HIER voor de volledige omschrijving
Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)
Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
In onderstaande LINKS meer info over:
De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.