Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) studentenconcert (orgel)

studentenconcert (orgel)

Datum zaterdag 19 mei 2018
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Winnaars Ambitus orgelconcours: Martien de Vos en Rik Melissant, orgel

Programma

Studentenconcert onder het motto IMPROVISE! 

1. Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Präludium und Fuge C-Dur - BWV 547

2. Nicolaus Bruhns (1665-1697)
Koraalfantasie ‘Nun komm, der Heiden Heiland'

3. Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Sonate 2 C-Moll - Opus 65 No. 2
- Grave
- Adagio
- Allegro maestoso e vivace
- Allegro moderato (Fuge)

4. Improvisatie M. de Vos (1995-)

5. Louis Vierne (1870-1937)
Uit ‘Piéces de Fantaisie' Suite No. 1 - Opus 51 No. 2:
- Andantino

6. Johann Sebastian Bach
Ein feste Burg ist unser Gott' - BWV 80 (bew. S. de Jong)
- 1. Choral ‘Ein feste Burg ist unser Gott'


Nummers 1,3 en 5 gespeeld door: Rik Melissant
Nummers 2 en 4 gespeeld door: Martien de Vos
Nummer 6: Vierhandig


Meer informatie over de uitvoerenden

Winnaars Ambitus orgelconcours: Martien de Vos en Rik Melissant, orgel

Concertagenda - Martien-de-Vos-Open-Hof-1-400x250.jpg

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk. Sinds 2014 studeert Martien hoofdvak orgel bij Bas de Vroome aan het Rotterdams conservatorium. Hij volgde onder andere de bijvakken piano en basso continuo.
Improvisatielessen krijgt hij van Hayo Boerema, naast klavecimbel bij Bas de Vroome. Daarnaast volgt hij de opleiding kerkmuziek.
Martien won 1e, 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het 1e Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.
Hij volgde diverse Masterclasses bij gerenommeerde organisten waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius en Sietze de Vries en Reitze Smits.

Martien is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Ooltgensplaat en sinds 2017 aan de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht. Daarnaast is hij bestuurslid van de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden)

 

Concertagenda - rik-melissant-001.jpg

Rik Melissant werd geboren in het jaar 1999 te Dirksland. Van jongs af aan was het orgel een fascinerend instrument voor Rik. Hij studeert vanaf zijn 12e jaar orgel bij Paul Kieviet bij wie hij tot op heden nog steeds studeert. Ook heeft hij verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Arjen Leistra (Schiedam), Maurice Clement (Luxemburg). Hiernaast heeft hij ook lessen gevolgd bij Gerben Budding (Gorinchem), Hayo Boerema (Rotterdam).

Rik won de 1e prijs op het Internationale Ambitus Orgelconcours (juni 2017 - Grote of St. Bavokerk te Haarlem). Ook won hij later in datzelfde jaar de 1e prijs op het Feike Asma Concours (augustus 2017) in Ede.

Sinds maart 2017 heeft hij les van Ben van Oosten (Den Haag). En sinds het najaar van datzelfde jaar volgt hij improvisatielessen bij Sander van den Houten (Den Haag)

Als kerkorganist speelt Rik met enige regelmaat de erediensten in de HHK-Rehobôthkerk te Sommelsdijk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel solo als in samenwerking met één of meerdere andere musici en wordt hij regelmatig gevraagd voor de begeleiding van koren, zowel op orgel als op piano.

Daarnaast geeft hij ook orgel-les

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.