Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) studentenconcert (orgel)

studentenconcert (orgel)

Datum zaterdag 26 mei 2018
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Jan Pieter Lannoy en Iddo van der Giessen, orgel

Programma

Studentenconcert onder het motto: IMPROVISE! 

Jan Pieter Lanooy:

1. Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Ciacona ex c, BuxWV 159

2. Improvisatie
'Ode aan Den Haag'

3. Max Reger (1873-1916)
Canzone in Es-dur, Opus 65/9

4. Franz Liszt (1811-1886)
Präludium und Fuge über den Namen BACH

 

Iddo van der Giessen:

5. Kenneth Leighton (1929-1988)
Paean (1966)

6. Improvisatie
'God Moves in a Mysterious Way'

7. John Ireland (1879-1962)
Elegiac Romance

8. Alexandre Guilmant (1837-1911)
Choral et Fugue uit Sonate 5, Opus 80


Meer informatie over de uitvoerenden

Jan Pieter Lannoy en Iddo van der Giessen, orgel


Concertagenda - jan-pieter-lanooy.jpg

Jan Pieter Lanooy (Nieuwegein, 1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus in Baarle-Hertog (België). Later kreeg hij orgellessen in Den Haag van toenmalig Kloosterkerk-organist Jan Hage. Aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam behaalde hij zijn eerste jaar bij Aart Bergwerff. Sinds 2015 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy. In 2017 rondde hij aldaar zijn Bachelor 'cum laude' af.

Daarnaast rondde Jan Pieter in 2016 de Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden af met een scriptie over het Müllerorgel van Haarlem. Momenteel studeert hij Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht naast zijn Master Orgel in Den Haag.

Masterclasses volgde hij o.a. bij Bram Beekman, Leo van Doeselaar, Ludger Lohmann en Ad van Sleuwen.

Jan Pieter is organist van de PKN-gemeente Warmond en tweede organist van de Westerkerk te Amsterdam. Sinds 2013 is hij de vaste continu speler van het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) en voert hij regelmatig concerten en evensongs uit met Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen.

 

Concertagenda - iddo-van-der-giessen-001.jpg

Iddo van der Giessen (1995) volgde vanaf zijn zesde levensjaar orgellessen bij zijn vader Jaap van der Giessen en bij Ronald de Jong, cantor-organist van de Oude Kerk te Zoetermeer. Sinds 2013 studeert hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy, cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam en stadsorganist van Haarlem, en vanaf 2017 tevens Kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Masterclasses volgde hij bij onder andere Ludger Lohmann en Leo van Doeselaar.

Daarnaast is hij in 2016 cum laude afgestudeerd aan het Leiden University College The Hague. Daar studeerde hij Liberal Arts & Sciences: Global Challenges met als hoofdrichting World Politics.

In 2017 voerde Iddo alle triosonates van Bach en orgelsonates van Mendelssohn uit in een serie van zes concerten in de Westerkerk in Amsterdam.

Iddo van der Giessen is sinds 2017 verbonden als cantor-organist aan de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek, waar hij een drie-manuaals Van Leeuwen/Kramer-orgel bespeelt.

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.