Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Lunchconcert (orgel)

Lunchconcert (orgel)

Datum vrijdag 6 juli 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Gerard Legierse (Rijswijk)

 

Programma

Dietrich Buxtehude (1637–1707)
Passacaglia in d  BuxWV 161

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Fantasie in G (“Pièce d’Orgue”)  BWV 572
– Très vitement
– Gravement
– Lentement

“Wer nur den lieben Gott lässt walten”  BWV 691

Jan Nieland (1903–1963)
Marche triomphale

Hendrik Andriessen (1892–1981)
Sonata da Chiesa

Concertagenda - affiche GK_2018_alle-conc_.jpg

Meer informatie over de uitvoerenden

Gerard Legierse (1951) kreeg zijn eerste pianolessen van Ton Vijverberg. Hij studeerde daarna aan het Rotterdams Con­ser­vatorium hoofdvak orgel en piano bij resp. bij André Verwoerd en Elly Salomé. In 1977 en 1980 sloot hij deze stu­dies af met het behalen van de beide diploma’s.
Vervolgens studeerde hij het hoofd­vak koordirectie bij Barend Schuurman. In 1979 behaalde hij het solistendiploma ‘met onderscheiding’.
In 1989 studeerde hij aan het Conservatoire Natio­nal de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij Marie-Louise Jaquet en Jean Langlais. Deze studie sloot hij af met  ‘Une medaille d'or’.  Aan dit Conservatoire behaalde Legierse in 1991 de ’Prix d'Excellence’. Daarmee behoort hij tot de laatste leerlingen van Jean Langlais

Gerard Legierse is sinds 2004 als organist verbonden aan de H. Bonifatiuskerkte Rijswijk, waar hij ook dirigent is van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool. Hiervoor was hij organist bij de H.H. Michaël en Clemenskerk in Rotterdam (1975-1991) en de H. Antonius Abtkerk in Scheveningen (1991-2004).
Hij concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgde vele malen orgelbespelingen voor de radio. Als orgel- en pianodocent is hij werkzaam aan de Noord-Brabantse muziekschool “Amadeus”.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.