Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Lunchconcert (orgel)

Lunchconcert (orgel)

Datum vrijdag 27 juli 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Anna den Hertog -Karpenko en Bert den Hertog, orgel

Programma

Georgy Sviridov (1915–1998)
Wals (Anna)

Claude Debussy (1862–1918)
Clair de lune (orgelbew.: Alexandre Cellier) (Bert)

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Fuga ‘Gigue’ in G  BWV 577 (Bert)

Valery Gavrilin (1939–1999)
Tarantella (Anna en Bert vierhandig)

Eugen Doga (*1937)
Wals (Anna en Bert vierhandig)

Georgy Sviridov (1915–1998)
Pastorale (Anna)
Time, Forward! (Anna en Bert vierhandig)

Concertagenda - affiche GK_2018_alle-conc_.jpg

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Anna den Hertog-Karpenko is in 1980 geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova, waar zij cum laude afstudeerde.

Zij vervolgde haar studie aan het Rotterdams Codarts Conservatorium bij Ben van Oosten waar zij in 2015 haar Master Degree Orgel behaalde.
Zij won verschillende prijzen op internationale concoursen (w.o. in 2002 de 1ste prijs Internationall Organcompetition Marcello Galanti, Italie, en prijs voor beste uitvoering van Tariverdievs orgelwerken en diploma op de Tariverdiev Competition 2007 in Kaliningrad).
In 2015 won zij de 2de prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda.
Anna volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselbock.

Zij was docent voor orgel in Moskou en organiseerde het eerste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013;
Zij assisteerde bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014. Zij is organist in Rotterdam en Leiderdorp.  

Zij treedt op als soliste (o.a. op orgelfestivals in Tallinn), als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’.
Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op. Anna heeft meermalen zitting genomen in de jury van jeugdcompetities.
Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten” met de fluitiste Katja Pitelina. Ook treed zij regelmatig op met haar echtgenoot, de organist Bert den Hertog.

Zij is organiste verbonden aan Pro Rege (Rotterdam) en de Duits Evangelische Kerk in Den Haag.

 

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2003 afstudeerde, met een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk, als Bachelor of Music. Daarna volgde hij de tweede fase (voorheen Uitvoerend Musicus). Daar specialiseerde hij zich verder in oude muziek bij Bernard Winsemius, in romantische literatuur bij Van Oosten en eigentijdse literatuur en in werken van Messiaen bij Willem Tanke. Dit gedeelte sloot hij af in 2005 met de waardering ‘zeer goed’ met een de Symphonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré. Uitgevoerd in de Rotterdamse St. Laurenskerk met groot symfonieorkest, bestaande uit studenten van het Rotterdams Conservatorium o.l.v. Henk Guittart.

Van 2000-2010 was Bert organist te Rotterdam,  van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam-Zuid, vanaf 2004 tot 2010 ook van de Oranjekerk te Rotterdam-Hillegersberg. In 1 juni 2010 volde zijn benoeming als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt.
Vanaf 2013 is hij tevens concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) bespeelt en promoot.

Al tijdens zijn studie speelde hij zeer regelmatig soloconcerten en concerten met solisten. Vanaf de zomer 2004 speelt hij regelmatig solistische avondconcerten, o.a. Gouda (St. Janskerk), Delft (Oude Kerk), Brielle (Dom), Zutphen (St. Walburgiskerk), Nijmegen (St Stevenskerk), Aalten (Grote Kerk), Doesburg (Martinikerk), Rotterdam (St. Laurenskerk, Hoflaankerk), etc. In 2008 speelde hij zijn eerste buitenlandse concert op het orgelfestival in Czestochowa (Polen). Tevens voerde hij in de ‘Nacht van Messiaen’ diens gehele, ruim 2 uur durende, orgelcyclus Livre du Saint Sacrement (1984) uit op het hoofdorgel in de Rotterdamse St. Laurenskerk. In het voorjaar van 2010 voerde hij in drie concerten het gehele orgeloeuvre van C. Franck uit op het orgel van de Oranjekerk te Rotterdam.

Bert is gehuwd met de, in Moskou geboren organiste Anna Karpenko, waarmee hij ook wel samen optreed.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.