Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (orgel)

Lunchconcert (orgel)

Datum woensdag 18 juli 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Kees van Eersel (Kloetinge), orgel

Programma

Franz Tunder (1614-1667)
‘An Wasserflüssen Babylon’

Vincent Lübeck (1654-1740)
Praeludium en fuga in E gr.t.

Johann Sebastian Bach(1685-1750)
Trio in c kl.t. BWV 585

Kees van Eersel
Inleiding en variaties over Psalm 149

Meer informatie over de uitvoerenden

Kees van Eersel (*1944, Vlaardingen) ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam (hoofdvak orgel - bij Piet van den Kerkhoff, George Stam en André Verwoerd, piano bij o.a. Bart Berman, bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool), en later in Utrecht kerkmuziek(o.a. hymnologie, liturgiek, koordirectie en zang).

In 1971 behaalde hij bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid.

In 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding.

In 1974 werd hij benoemd als cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes waar hij de Maria Magdalencantorij oprichtte en een aantal jaren later ook het Zeeuws Vocaal Ensemble, een kamerkoor waarvoor hij een groot aantal composities schreef.

Tevens studeerde hij voor beiaardier aan de Ned. Beiaardschool te Amersfoort. Eind jaren ’80 werd hij stadsbeiaardier van Zierikzee en Veere.

Kees van Eersel concerteerde in vele landen en behaalde diverse prijzen en onderscheidingen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, Arnhem, St.Albans, Innsbruck, Linz. Van zijn spel verschenen gr. platen, cd’s en dvd’s. In 1992 publiceerde hij een methode “Koraalimprovisatie”.

Meer info op zijn site: www.keesvaneersel.nl

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.