Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (orgel)

Lunchconcert (orgel)

Datum woensdag 1 augustus 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Henk G. van Putten (Kapelle), orgel

Programma

Nicolaus Bruhns (1665-1697)
Praeludium e moll

Joh. Seb. Bach (1685/1750)
Koraalvoorspel "Allein Gott in der Höh' sei Ehr”

Johann Sebastian Bach
Passacaglia c moll

Naji Hakim (1955)
Uit Mariales for organ
Antienne

Jehan Alain (1911-1940)
Litanies

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Henk G. van Putten, geboren in 1946, begon zijn muzikale carrière op 9-jarige leeftijd met orgellessen van zijn vader. Vervolgens studeerde hij bij Piet van der Kerkhoff en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer, waar hij in 1971 cum laude slaagde voor het diploma uitvoerend musicus en aantekening improvisatie. Daarna ging hij gedurende vier jaar in Wenen studeren bij professor Anton Heiller aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst. Bij Janny van Wering studeerde hij klavecimbel. Tevens volgde hij improvisatie-cursussen bij Piet Kee en Hans Haselböck.

Vanaf zijn elfde jaar is hij vaste kerkorganist. Hij was werkzaam in Nieuw-Beijerland, Spijkenisse en De Lier. Sinds 1988 is hij de vaste bespeler van het fraaie Bätz-Witte-orgel in de Hervormde kerk van Kapelle, in Zeeland.

Henk G. van Putten was tot begin 2012 stadsbeiaardier te Middelburg en was dat ook lange tijd in Spijkenisse (tot 2007) en Vlissingen (tot 1 oktober 2008).

Hij was tot 2005 als docent orgel en piano verbonden aan de Muziekschool Hoeksche Waard.

Regelmatig geeft hij orgel- en beiaardconcerten in vele landen van Europa. Er werden door hem cd's opgenomen met orgelmuziek, te Arnhem, Dordrecht, Kapelle en Laken (België). Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem een Franse onderscheiding toegekend door de 'Académie Arts - Sciences - Lettres'.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.