Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 29 september 2018
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Aarnoud de Groen en Sander van den Houten, orgel

Programma

Thema: 'Improvisatie'

1. Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium und Fuge in C-dur (BWV 545)  

2. 'Wir glauben all' an einen Gott' (BWV 740)   

3. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Variations in C-major (KV 171)  
(in een transcriptie van Jacques van Oortmerssen)

4. Zsolt Gárdonyi (1946)
Mozart Changes 

5. Enrico Pasini (1935)
Cantabile 'For You'

6. Max Reger (1873-1916)
Toccata und Fuge in d-moll/D-dur (opus 59)

7. Denis Bédard (1950)
Cat Suite 
- Prrrelude
- Cats at Play
- Catnap
- Toc-cat-a

8. Improvisatie
De Groen/van den Houten

 

Meer informatie over de uitvoerenden

I.v.m. ziekte van Jos van der Kooy zullen Aarnoud de Groen en Sander van den Houten dit concert verzorgen

Aarnoud de Groen (1971) ontving op 9-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Op 12-jarige leeftijd werd hij benoemd tot kerkorganist in Rijswijk (ZH). Zijn debuut als concertorganist in 1984 bestond uit een serie concerten op het orgel van de Dorpskerk te Pijnacker.

In 1985 werd hij toegelaten tot de gecombineerde opleiding school en muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Aan dit instituut heeft hij bij Rienk Jiskoot zijn beroepsopleiding gevolgd. Vervolgens was Ben van Oosten voor enige tijd zijn leermeester.

In 1990 volgde zijn benoeming als organist van de Julianakerk te Den Haag. Wegens sluiting van de Julianakerk in 1997, is hij – samen met zijn orgel – verhuisd naar de Bethlehemkerk te Den Haag, waar hij nog steeds als kerk- en concertorganist werkzaam is.

Sinds 1997 is hij als vaste begeleider verbonden aan het Christelijk Residentie Mannenkoor en sinds enkele jaren is hij ook de vaste begeleider van de Westlandse Koorvereniging Musica.

 

Sander van den Houten (1987) is vanaf april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur)en Aart Bergwerff (improvisatie) en behaalde daar zijn bachelor diploma.

In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema.

Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’. Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen. Sander volgt privé lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.

Ook is hij vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar en van het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies.

Sander van den Houten geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler. Ook heeft hij een privé lespraktijk.

Zie verder: www.sandervandenhouten.nl

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.