Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 10 oktober 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel en piano m.m.v. Noortje van Doorn (fagot)

Programma

Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Sonata in e moll
    I Cantabile
    II Allegro
    III Recitativo Arioso
    IV Vivace
fagot en piano

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Pastorella f dur BWV 592,  
vier delen
orgel 

Antonio Lucio Vivaldi (1678 - 1741)
Fagotconcert in D
    I Allegro
    II Larghetto
    III Allegro non molto
Fagot en piano

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel en piano m.m.v. Noortje van Doorn (fagot)

 

Noortje van Doorn (1999) begon in 2009 met fagotlessen bij Moeke van Dael, aan de Scholen in de Kunst te Amersfoort. In september 2017 is zij begonnen aan de vooropleiding aan get Conservatorium van Amsterdam. In dat zelfde jaar deed Noortje mee aan het Prinses Christinaconcours. Daar won zij de regionale eerste prijs en kwam zij tot de Nationale Finale.

Op dit moment studeert Noortje op het Nieuwe Eemland College in Amersfoort, waar zij in de 6e klas VWO zit.

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus. Van af 1981 is hij als cantor en organist verbonden aan de Amsterdamse Westerkerk. Van 1991 tot 2017 was Jos van der Kooy stadsorganist van Haarlem en als zodanig de vaste bespeler van het beroemd Müller-orgel in deSt. Bavo, maar ook van het Cavaillé-Coll -orgel in de Haarlemse Philharmonie. Sinds 2006 is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag.

Jos van der Kooy zet zich ook veelvuldig in om het orgel en de orgelmuziek onder 'de gewone man' en niet in de laatste plaats onder de aandacht van kinderen te brengen. Zo heeft hij geeft hij vele orgelexcursies en 'open orgeldagen' in de kerken waar hij is benoemd, houd hij lezingen en voordrachten en verzorgt hij presentaties en uitvoeringen voor de jeugd.  Vanaf 2009 heeft hij, als de organist 'meneer Jos', meegewerkt met het Educatief Project 'Muziek uit een gebouw' -het orgel-.
Dit project, bedoeld voor kinderen van groep 6 van Haagse basisscholen, is door het Haags Orgel Kontakt ontwikkeld en wordt jaarlijks georganiseerd.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.