Elandstraatkerk orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 11 mei 2019
Aanvangstijd 15:00
Locatie Elandstraatkerk
Uitvoerenden

Bert van Stam, organist van de Maranathakerk te Den Haag

Programma

NNB

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Bert van Stam (1989) begon al op jonge leeftijd muziek te maken. Toen hij 15 was, startte hij zijn studies op Codarts (Rotterdams Conservatorium). Zijn docenten waren o.a. Bernard Winsemius en Ben van Oosten (orgel) en Hayo Boerema (improvisatie). Hij studeerde ook kerkmuziek, continuo (orgel en klavecimbel) en muziektheorie. In 2013 rondde hij zijn masteropleiding met hoge cijfers af. Als uitvoerend organist legt hij zich met name toe op de muziek van César Franck.

Van 2013 tot 2016 was hij organist van de Opstandingskerk in Rotterdam. Hij won verschillende nationale en internationale prijzen, waaronder drie prijzen op het Internationaal César Franck Concours (2013 and 2017) en de Sweelinck-Müllerprijs (2014).

Bert van Stam is daarnaast actief als componist van orgel- en kamermuziek, waarbij hij ook voorbij de grenzen van de klassieke muziek gaat. Zo componeerde hij een werk voor orgel en percussie gebaseerd op muziek van Radiohead, en speelde hij op zijn masterexamen een nieuw werk van Josue W. Amador, geïnspireerd op free jazz. Daarnaast onderscheidt hij zich door nieuwe concepten te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan. Zo werkte hij samen met choreograaf Sjoerd Vreugdenhil voor een uitvoering van Bachs Passacaglia voor orgel en dans. Verder schrijft Van Stam ook over muziek. 

Naast deze muzikale activiteiten werkt Bert als software-ontwikkelaar.

Voor meer informatie, zie www.bertvanstam.org.

Praktische informatie

Toegang € 10,- tot 15 jaar gratis
Gratis concumpie na afloop van het concert

kijk HIER voor meer informatie over kerk en orgel

 

De kerk is gemakkelijk te bereiken met Randstadrail 3 en/of tram 16: halte Elandstraat. Een paar minuten meer lopen vanaf de trams 2, 4 en 11.

Gratis parkeren is mogelijk aan de andere kant van de Waldeck Pyrmontkade / Kon. Emmakade. Op het parkeerterrein van Albert Hein in de Elandstraat is de eerste twee uur parkeren gratis.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuurde Governance Code Cultuur (GCC)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.