Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag

Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag

Datum zaterdag 24 augustus 2019
Aanvangstijd 13:00
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Ben van Oosten: gastheer op zijn orgel

HOK-educatieteam: presentaties en workshop

 

Programma

Spannende kijk-, luister- en doe-middag voor het hele gezin.

‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’ 2019 Grote Kerk Den Haag

Op zaterdag 24 augustus is er van 13.00 tot 16.00 uur weer een ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’ in de Grote Kerk van Den Haag.

De speeltafel van het grote orgel is dan toegankelijk voor iedereen die wel eens wil meemaken hoe zo’n groot instrument bespeeld wordt, hoe het werkt en hoe het wordt gemaakt.

Ben van Oosten, organist van de Grote Kerk, is gastheer op zijn orgel en zal alle mogelijkheden van het orgel demonstreren. Het HOK-educatieteam demonstreert de werking van een orgel.

  1. Blaas zelf op echte orgelpijpen en kijk hoe ze gemaakt worden bij de demonstratiestands met heel veel verschillende orgelpijpen en info-/en lesmateriaal.
  2. Kijk en probeer hoe een mechanisch orgel functioneert bij het echt werkend ‘demo-orgeltje’ van Flentrop-orgelbouw.
  3. Bouw samen met je vriendje, broertje, zusje, vader, moered, opa of oma een echt orgel met het ‘Doe-orgel’ bouwpakket van ‘Orgelkids’.

Kortom, een unieke belevenis voor jong en oud. Toegang is gratis!

Organisatie: Haags Orgel Kontakt en de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk.

  1. Wat: ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’
  2. Waar: Grote Kerk Den Haag
  3. Wanneer: Zaterdag 24 augustus 2019, 13.00 tot 16.00 uur
  4. Toegang:  Gratis


Meer info: www.haagsorgelkontakt.nl  |  www.orgelconcertengrotekerk.nl  |  www.grotekerkdenhaag.nl

Meer informatie over de uitvoerenden

  

Ben van Oosten is titulair organist van de Grote Kerk te Den Haag en internationaal gevierd concertorganist. Hij geeft orgelconcerten en masterclasses over de gehele wereld. Tevens is hij als Hoofdvakdocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij reeds vele organisten heeft opgeleid. Ben van Oosten is vermaard om zijn interpretaties van Frans-symfonische orgelwerken, waarvan hij reeds vele integrale series op cd heeft gezet. Als adviseur van de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk (Den Haag) is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de orgelconcerten in de Grote Kerk, waaronder het ‘Internationaal Orgel Festival Grote Kerk’.

  

Het Educatieteam Haags Orgel Kontakt bestaat uit de HOK-bestuursleden Henk en Jannie Barnhard en Ed van Aken, organist van de Elandstraatkerk. Zij organiseren al vele jaren het ‘Educatieve orgelproject voor de basisschool’ waaraan veel Haagse basisscholen aan deelnemen. In dit project maken kinderen uit groep 6, met behulp van zelf ontwikkelde lesmethode en lesmateriaal en een leerzame excursie naar de Kloosterkerk, kennis met het pijporgel. Bij de ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’ wordt het educatieteam aangevuld door andere bestuursleden van het HOK.

  

Het ‘Doe-orgel’ van ‘Orgelkids’ is ontworpen door Wim Janssen, een voormalig medewerker van Verschueren Orgelbouw en is landelijk geïntroduceerd door Lydia Vroegindeweij van Orgelkids (zie www.orgelkids.nl). Het is een bouwpakker waarmee een echt werkend pijporgeltje in elkaar gezet kan worden. Door het Doe-orgel te bouwen leert men spelenderwijs hoe een mechanisch orgel werkt. In de Grote Kerk is een ‘Doe-orgel-team’ aanwezig om daarmee te helpen. 

Dit wilt u niet missen!

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.