Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 10 april 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel/piano m.m.v. Christian Jongepier, trompet

Programma

Reinhold Glière (1875-1956)
Concerto
Allegro tweede gedeelte

Oskar Böhme (1870-1938)
Trompet concert f moll Op. 18
Rondo laatste deel

Vladimir Vavilov (1925-1973)
Ave Maria

Jos van der Kooy (1951)
Orgelimprovisatie

Theo Charlier ( 1868-1944)
Etude du Style

Lucio Quarantotto (1957-2012)
Con te partirò

Meer informatie over de uitvoerenden

Christian Jongepier (2000) woont in Serooskerke en speelt vanaf zijn zesde levensjaar cornet. Hij volgt de talentenopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool, waarvan hij alle examens cum laude behaalde.

In Arto Hoornweg, trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, heeft Christian een gedreven mentor/coach. Door dit mentorschap en zijn plannen voor een vervolgopleiding aan een Nederlands of Belgisch conservatorium, speelt Christian sinds september 2015 ook trompet. Ook als solist heeft Christian de nodige aansprekende resultaten behaald. In 2014 was hij regiofinalist van het Prinses Christina Concours, in 2017 bereikte hij bij hetzelfde concours de landelijke halve finale. Bij het EMZJ muziekconcours hebben beide deelnames tot een finaleplaats geleid.

 

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Zijn repertoire omvat werken uit nagenoeg alle stijlperioden. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus. Van af 1981 is hij als cantor en organist verbonden aan de Amsterdamse Westerkerk. Van 1991 tot 2017 was Jos van der Kooy stadsorganist van Haarlem en als zodanig de vaste bespeler van het beroemd Müller-orgel in de St. Bavo, maar ook van het Cavaillé-Coll -orgel in de Haarlemse Philharmonie. Sinds 2006 is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag.

Jos van der Kooy zet zich ook veelvuldig in om het orgel en de orgelmuziek onder 'de gewone man' en niet in de laatste plaats onder de aandacht van kinderen te brengen. Zo heeft hij geeft hij vele orgelexcursies en 'open orgeldagen' in de kerken waar hij is benoemd, houd hij lezingen en voordrachten en verzorgt hij presentaties en uitvoeringen voor de jeugd. 
Vanaf 2009 heeft hij, als de organist 'meneer Jos', meegewerkt met het Educatief Project 'Muziek uit een gebouw' -het orgel-.

Dit project, bedoeld voor kinderen van groep 6 van Haagse basisscholen, is door het Haags Orgel Kontakt ontwikkeld en wordt jaarlijks georganiseerd.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.