Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 11 september 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Gerben Jongsma (slagwerk) en Jos van der Kooy (orgel en piano)

Programma

Eric Sammut (1962)
Libertgango
Slagwerk

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie
Piano

Ney Rosauro (1952)
El Dorado (uit: Cenas Amerindias)
Slagwerk

Matthias Schmitt (1958)
Ghanaia
Slagwerk

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Inventio 13
Slagwerk

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fuga g moll BWV 578
Orgel

Emmanuel Séjourné (1961)
Attraction
Slagwerk

Meer informatie over de uitvoerenden

Gerben Jongsma (2002) is afkomstig uit een muzikale familie en begon op zevenjarige leeftijd met het volgen van slagwerkles bij Henri de Boer via het voormalige Centrum voor de Kunsten De Meldij in Drachten.
Met Boudewijn Benjamins vormde hij enkele jaren een slagwerkduo wat resulteerde in het winnen van het provinciaal solistenconcours ‘De Klank van Fryslân’ in 2014 en een derde prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours Noord in 2015.
In 2017 behaalde hij de solistenprijs op het slagwerkconcours ‘De Slach fan Fryslân’ en mocht naar aanleiding daarvan een solistisch optreden verzorgen met begeleiding van Brassband Soli Brass op het hoofdpodium van CityProms in Leeuwarden.
In 2019 won Gerben een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours Noord en haalde de Nationale Finale, waar hij naast een tweede prijs ook de Persprijs in de wacht sleepte.

Gerben is geïnteresseerd in zowel hedendaags slagwerk- en marimbarepertoire als in klassieke muziek in het algemeen, en bovenal in de werken van Johann Sebastian Bach. Zelf muziek schrijven behoort eveneens tot zijn passies en hierin heeft hij zijn eerste stappen inmiddels gezet.

 

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, in de functie van cantor en organist van de Westerkerk sinds 1981. Van 1991 tot 2017 was hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.

Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.