Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 27 februari 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Rebecca Huber, viool en Petra Somlai, piano

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Sonata in e minor
- Allegro
- Tempo di Menuetto

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonata No. 4 in a minor Opus 23
- Presto
- Andante Scherzoso, più allegretto
- Allegro molto

Meer informatie over de uitvoerenden

Rebecca Huber is geboren in de Verenigde Staten. Zij studeerde viool aan het Oberlin Conservatorium voor muziek en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinds 2012 is zij artistiek directeur en concertmeester van Symphonie Atlantique en heeft tournees gedaan in Spanje en Mexico. Rebecca treedt op met tal van kamerensembles en orkesten over de hele wereld. Ze is lid van B'Rock in België, Modelo 62, het kwartet Elliot, het ensemble van Richter, en werkt vaak samen met Opera2day. De laatste jaren trad ze ook regelmatig op in de Verenigde Staten en Mexico; met Ars Lyrica in Houston, en La Fontegara en Cepromusic in Mexico.

Rebecca heeft verschillende workshops gegeven op conservatoria en festivals in heel Mexico. Rebecca geeft nu les aan strijkkwartetten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

 

Petra Somlai is geboren in Hongarije. Zij is afgestudeerd als dirigente en pianiste aan het Béla Bartók Conservatorium en heeft een diploma in moderne piano behaald aan de Franz Liszt Academy of Music. Ze studeerde fortepiano en klavecimbel aan het conservatorium van Birmingham. Later studeerde zij aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze summa cum laude afstudeerde. In 2010 won Petra de eerste prijs en de publieksprijs in de Internationale Fortepiano-wedstrijd in Brugge. In hetzelfde jaar ontving ze de Nationale Junior Prima Primissima Award van Hongarije.

Ze treedt op tijdens grote internationale muziekfestivals en heeft concerten gegeven in heel Europa, de VS en Japan. Sinds 2012 treedt ze vaak op als soliste bij verschillende orkesten. Petra was hoogleraar Early Keyboards aan de faculteit van de Universiteit van Noord-Texas van 2013 tot 2015. Op dit moment is zij hoogleraar fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.