Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 22 mei 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Alessandra di Gennaro, piano

Programma

Joseph Haydn (1732-1809)
Variations in F minor, Hob.XVII:6 (1793)

Bela Bartók (1881-1945)
Suite op. 14
-  Allegretto
-  Scherzo
-  Allegro molto
-  Sostenuto 

György Ligeti (1923-2006)
6 bagatelles from musica Ricercata

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Alessandra di Gennaro (1994) werd geboren in L'Aquila (Italië) en begon al vroeg met haar pianostudie. In 2005 begon ze aan het Conservatorium van Muziek "Alfredo Casella" in L'Aquila, waar ze op twintigjarige leeftijd cum laude haar masterdiploma haalde.

Ze heeft de eerste prijs gewonnen in verschillende nationale pianowedstrijden, zoals de Nationale wedstrijd van de Adriatische Zee (2008) en de Nationale wedstrijd Magliano Sabina (2009). Ze heeft deelgenomen aan masterclasses van verschillende internationaal beroemde pianisten.

Alessandra geeft ook concerten als solist of in kamermuziekensembles voor vele instellingen en muziekverenigingen, en heeft opgetreden in belangrijke concertzalen en theaters in Italië.
Na een verwoestende aardbeving in april 2009 heeft ze concerten gegeven ten gunste van de reconstructie van L'Aquila. Ze heeft ook opgetreden tijdens de inauguratie van het nieuwe Conservatoriumgebouw.

In 2014 won ze een studiebeurs voor deelname aan het Erasmusprogramma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze op dit moment studeert onder begeleiding van Ellen Corver.
In Nederland heeft Alessandra samengewerkt met musici van over de hele wereld, opgetreden met het "Asko Schönberg" ensemble, masterclasses bijgewoond van David Kuyken, Kalman Drafi, Ronald Brautigam e.a., en gespeeld in belangrijke concertzalen in Den Haag.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.