Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 6 februari 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Arthur Klaasens, hobo

Programma

Werken van Bach, Telemann en Reich (arr. Arthur Klaasens)

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Arthur Klaassens (1989) is op 9-jarige leeftijd begonnen met hobo spelen bij Ali Groen. In 2014 heeft hij zijn master-examen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaald met een 9.5 met onderscheiding. Hij had les van Hans Roerade, Lucas Macias Navarro, Karel Schoofs en Alexei Ogrintchouk, en volgde masterclasses van o.a. Maurice Bourgue, Heinz Holliger, Hansjörg Schellenberger, Bart Schneemann en Pauline Oostenrijk.

Hij heeft met verschillende orkesten gesoleerd, waaronder het Viotta Jeugdorkest, het Nieuw Mannheim Orkest en het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium, met concerten van onder meer Mozart, Martinu en MacMillan. In 2009 was Arthur finalist van het Stichting Jong Muziektalent Nederland concours. Bovendien ontving hij in dat zelfde jaar meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours.

Ook in de kamermuziek is hij zeer actief. Zo is hij onder andere mede-oprichter van Trio Cortado, een uniek houtblazerstrio bestaande uit fluit, althobo en basklarinet, waarvoor hij vele succesvolle arrangementen heeft gemaakt.

In 2010 heeft Arthur op uitnodiging van de Nederlandse ambassade van Tunesië en het Prinses Christina concours een solo-recital op een internationaal muziekfestival in Tunis gegeven. In Januari 2012 was hij geselecteerd om deel te nemen aan een exclusieve masterclass door Alexei Ogrintchouk in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Arthur heeft ruime ervaring in het spelen bij professionele orkesten. Zo speelt hij geregeld onder andere bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, Combattimento, het Nederlands Kamerorkest, en het Radio Filharmonisch Orkest, en als aanvoerder bij het Residentie Orkest, Casco Phil (BE), het ASKO|Schoenberg Ensemble, Het Gelders Orkest, het Orchestre pour la Paix (FR) en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.