Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Lunchconcert (instr. ensemble/solist)

Datum woensdag 17 april 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Coprario Consort

Programma

Lamentaties

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Het Coprario Consort bestaat uit: Esther Kronenburg, sopraan, Juun Voorhoeve, gamba en barokgitaar en Saartje Schrage, gamba en blokfluit.

Het is een groep professionele musici die zich hebben toegelegd op het spelen van consortmuziek uit de voornamelijk Engelse en Italiaanse Renaissance.

De instrumenten waarop het Coprario Consort speelt zijn kopieën van historische instrumenten, die door hedendaagse bouwers werden nagebouwd. Het consort heeft diverse viole da gamba’s in gebruik, variërend van de kleine altgamba’s tot grote basgamba’s.

De musici van het Coprario Consort studeerden af aan de Conservatoria van Tilburg, Utrecht en Rotterdam. Zij spelen geregeld op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten.


Over de naamgever van het consort:
John Cooper (c. 1575-1626) was een in Engeland opgeleid musicus, en werd gerekend tot de meest favoriete componist van Koning  Charles I. Onder leiding van Cooper musiceerde een selecte groep musici voor Charles I, en alhoewel zijn muziek niet veel gedrukt en verkocht werd in zijn eigen tijd, werden zijn pennenvruchten kort na zijn overlijden veelvuldig gekopieerd en gebruikt in gegoede kringen.
Er is veel onbekend over de levenswandel van Cooper. Zeker is wel dat hij in Engeland werd geboren, en in zijn vroege carrière naar Italië vertrok, en in Italië zijn naam aanpaste tot Giovanni Coprario. Zijn erfenis bracht een collectie met luitliederen, Italiaanse madrigalen en bundels met consortmuziek.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.