Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 5 oktober 2019
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Hayo Boerema, Vincent de Ridder en Maurits Bunt, orgel

Programma

De orgelconcerten in 2019 staan in het teken van: ‚Master and Pupil’

Meer informatie over de uitvoerenden

Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij orgel bij Johann Th. Lemckert en kerkmuziek bij Marijke van Klaveren. Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie bij Jos van der Kooy. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie bij Barend Schuurman.
Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en Naji Hakim te Parijs.

Bij Ben van Oosten specialiseert hij zich in het frans-symphonische repertoire. Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005).
Naast concerten in het binnenland maakte hij concertreizen naar landen als Spanje, Duitsland, Finland, Noorwegen en Frankrijk.

Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. In 2009 ontving hij van de Société Académique d’Education et d’Encouragement ‘Arts, Sciences, Lettres’ in Parijs de zilveren medaille vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst. Sinds september 2010 is hij verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie.

Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien. Zijn repertoire reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw. Hayo is niet alleen werkzaam als solist, maar werkt ook regelmatig samen met koren en instrumentale ensembles.

In de zoektocht naar nieuwe wegen en vormen vergroot hij de aantrekkingskracht van het orgel. 
Zijn cross-over samenwerkingen met andere kunstenaars die ook durven te experimenteren leidde de afgelopen jaren tot interessante projecten met jazzmusici, schilders, zangers, gitaristen, slagwerkers, schrijvers en projectiekunstenaars.

 

Vincent de Ridder (1997) kreeg vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg, waar hij studeerde bij Jos Vogel. Vanaf september 2015 studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam, waar hij les krijgt van Aart Bergwerff en improvisatielessen volgt bij Hayo Boerema. Verder volgde hij diverse masterclasses bij Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck) en Willem Tanke (Messiaen).

Vincent de Ridder is als organist verbonden aan twee kerken, namelijk de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden.

 

Maurits Bunt (1997), organist en clavecinist ontving zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Apeldoorn op 9 jarige leeftijd. Daarna studeerde hij bij Sietze de Vries (Groningen) waar literatuurspel en improvisatie de speerpunten vormden.
Bij Ton Koopman (Bussum) volgde hij privéles interpretatie oude muziek.
Momenteel studeert hij clavecimbel bij Tini Mathot (Bussum). Daarnaast studeert hij hoofdvak orgel bij Bas de Vroome, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam.

Ook heeft hij zelf een privé lespraktijk opgebouwd.

De afgelopen jaren was Maurits deelnemer aan diverse concoursen.
In 2014 won hij op clavecimbel de 1e prijs op het concours van het Bachfestival Lelystad.
Ook volgde hij masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Ton Koopman, Daan Manneke en Matteo Imbruno.

Als continuo-speler verleent hij regelmatig zijn medewerking in ensembles en is hij verbonden aan het Geistliches Consort wat zich richt op het uitvoeren van 'oude muziek'.
Momenteel concerteert hij in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.