Lutherse Kerk orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 6 juli 2019
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk
Uitvoerenden

Pieter van Dijk en Jas Hutchinson-Bazely, orgel

Programma

De orgelconcerten in 2019 staan in het teken van: ‚Master and Pupil’

Meer informatie over de uitvoerenden

Pieter van Dijk (1958) studeerde orgel bij Bert Matter aan het Conservatorium in Arnhem.
Hij vervolgde zijn studie bij Gustav Leonhardt, Marie-Claire Alain en Jan Raas. Hij behaalde prijzen op de internationale orgelconcoursen in Deventer (1979) en Innsbruck(1986).

Pieter van Dijk is organist van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij is één van de artistieke leiders van het Orgelfestival Holland.

Pieter van Dijk maakte verscheidene CDs op de orgels van de Alkmaarse Laurenskerk. Op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel nam hij werken van Scheidemann (Naxos) en Concerti van Bach (Hänssler) op. Bij de heringebruikneming van het Van Covelens-orgel verscheen een CD met werken van Hofhaimer, Schlick en Sweelinck. Met Frank van Wijk maakte hij een CD met opnamen van beide orgels met ondermeer een 4-mains versie van Bach’s eerste Orkestsuite en werken van Bach, Bruhns, Sweelinck en Mozart.

Hij publiceerde diverse artikelen over ondermeer M. Weckmann, J.P. Sweelinck en J.S. Bach. Hij is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen in o.a. Amsterdam, Freiberg, Toulouse en Kotka.

Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse Europese landen en de VS.

 

Jas Hutchinson-Bazely (UK) begon zijn orgelstudie bij Charles Harrison in de Kathedraal van Lincoln en studeerde vervolgens na vier jaar af aan het Royal Northern College of Music bij Darius Battiwalla, met eersteklas onderscheidingen. Hij gaf recitals onder meer in het stadhuis van Leeds en in de Metropolitane Kathedraal van Liverpool.

Na een jaar organist in Residence te zijn geweest in Blundell’s School in Tiverton, voltooit Jas momenteel zijn Pre-Master opleiding bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam

Praktische informatie

Toegang gratis (collecte voor dekking v.d. kosten na afloop)

Kijk HIER voor informatie over kerk en orgel

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuurde Governance Code Cultuur (GCC)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.