Niet van toepassing Bijzonder Orgelconcert

Bijzonder Orgelconcert

Datum zondag 17 februari 2019
Aanvangstijd 17:00
Locatie Niet van toepassing
Uitvoerenden

Bernard Winsemius (Amsterdam)

Programma

Een concert buiten het HOK-programma, maar zeker interessant voor iedere orgelliefhebber en iedereen die van goede muziek houdt.

Dit concert zal worden gegeven in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156 Den Haag

kijk HIER voor meer info 

Op het Mense Ruiterorgel (1952) van de Maranathakerk speelt Bernard Winsemius vanmiddag een aantal (eigen) orgelbewerkingen van gedeeltes uit cantates en clavecimbelconcerten van Johann Sebastian Bach.

 

Meer informatie over de uitvoerenden

De internationaal gelauwerde organist Bernard Winsemius studeerde orgel bij Anthon van der Horst en Albert de Klerk aan het Amsterdams Conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.
Zijn studies werden bekroond met de Prix d’Excellence voor orgel (1970) en beiaard (1971). De Vereniging Vrienden van het Concertgebouworkest verleende hem in 1971 de Zilveren Vriendenkrans.

Hij was jarenlang als docent orgel verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en als docent beiaard aan de Nederlandse  Beiaardschool. Tevens vervulde hij tal van gastdocentschappen in binnen- en buitenland.

Tot 2012 was hij stadsbeiaardier van Haarlem en Amsterdam en waarna hij actief bleef als beiaardier op freelance basis.

In 1981 werd hij samen met Gustav Leonhardt benoemd tot organist van de monumentale historische orgels in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, een functie die hij nog steeds vervult. Hij concerteerde over de gehele wereld en maakte tal van opnames op lp, cd en dvd.

Bernard Winsemius is de leraar geweest van de huidige organist van de Maranathakerk, Bert van Stam.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.