Waalse Kerk, Noordeinde orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 14 december 2019
Aanvangstijd 16:00
Locatie Waalse Kerk, Noordeinde
Uitvoerenden

Casper de Jonge, orgel

 

Programma

Kerstconcert

Op het programma staan werken van
- Johann Sebastian Bach (1685-1750), 
- Georg Friedrich Händel (1685-1759),
- Louis-Claude Daquin (1694-1772) e.a.

en Kerstsamenzang

De Waalse Kerk, Noordeinde 23-25, zal met ingang van 2021 deel uitmaken van het samenwerkingsverband van het Haags Orgel Kontakt. Besloten is deze samenwerking alvast op te starten in 2020 en ook de concerten voor 2019 reeds op te nemen in de concertagenda van de HOK-website. Meer informatie, ook over de Waalse Kerk, volgt z.s.m. op deze website.

Het HOK wenst de concertcommissie van de Waalse Kerk hartelijk welkom en hoopt op een lange en vruchtbare samenwerking binnen het HOK.

 

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Casper Constantijn de Jonge werd geboren op 16 september 1977 te Leiden. In 1995 behaalde hij het gymnasiumdiploma aan het Stedelijk Gymnasium Leiden. Van 1995 tot 2001 studeerde hij klassieke talen aan de Universiteit Leiden. Deze studie voltooide hij met een doctoraalscriptie over het concept van de natuurlijke woordvolgorde bij antieke retoren en grammatici (cum laude). Van 2001 tot 2005 was hij assistent in opleiding bij de sectie Grieks van de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur te Leiden. Sinds begin 2006 is hij aangesteld als universitair docent Grieks.

In het kader van zijn promotieonderzoek verbleef hij een half jaar in Oxford, Christ Church.

In november 2004 werd Casper de Jonge de Vivien Law Prize in the History of Linguistics toegekend voor een essay over Dionysius van Halicarnassus als historicus van de taalkunde. Hij publiceerde verscheidene artikelen in internationale tijdschriften en hij hield lezingen op congressen in onder meer Oxford, Madrid en Los Angeles. In Leiden gaf hij een aantal colleges over uiteenlopende onderwerpen. Sinds 2006 is hij bestuurslid van de afdeling Benelux van de International Society for the History of Rhetoric.

Casper de Jonge treedt regelmatig op als pianist en organist. Hij studeerde piano bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden). Gedurende lange tijd was hij repetitor van het Leiden English Choir, het Leids Studentenkoor Collegium Musicum, en The Incidental Choir (THINC).

Van 1995 tot 2004 was hij organist van de Oud-Katholieke Kerk te Leiden. Tegenwoordig begeleidt hij diensten in de Waalse Kerk. Tevens is hij een van de bespelers van het orgel in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Hij trad op als pianobegeleider bij uitvoeringen van zowel liederen als koorwerken, waaronder Rossini’s Petite messe solennelle en Liszts Via crucis.

Casper geeft regelmatig orgelconcerten in verschillende kerken in Nederland.

Samen met pianiste Nina Kroese, met wie hij een duo à quatre mains vormt, begeleidde hij Brahms’ Requiem en Liebesliederwalzer.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.