Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (orgel)

Lunchconcert (orgel)

Datum woensdag 31 juli 2019
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Anna Karpenko, orgel (Den Haag)

Programma

NNB, Volgt

Meer informatie over de uitvoerenden

Anna den Hertog-Karpenko is in 1980 geboren in Moskou en studeerde klavecimbel en orgel aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova, waar zij cum laude afstudeerde.

Zij vervolgde haar studie aan het Rotterdams Codarts Conservatorium bij Ben van Oosten waar zij in 2015 haar Master Degree Orgel behaalde.
Zij won verschillende prijzen op internationale concoursen (w.o. in 2002 de 1ste prijs Internationall Organcompetition Marcello Galanti, Italie, en prijs voor beste uitvoering van Tariverdievs orgelwerken en diploma op de Tariverdiev Competition 2007 in Kaliningrad).
In 2015 won zij de 2de prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda.
Anna volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselbock.

Zij was docent voor orgel, piano en klavecimbel in Moskou en organiseerde het eerste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013;
Zij assisteerde bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014. Zij is organist in Rotterdam en Leiderdorp.  

Zij treedt op als soliste (o.a. op orgelfestivals in Tallinn), als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’.
Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op. Anna heeft meermalen zitting genomen in de jury van jeugdcompetities.
Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten” met de fluitiste Katja Pitelina. Ook treed zij regelmatig op met haar echtgenoot, de organist Bert den Hertog.

Zij is o.a. een van organisten in de Pauluskerk en Pro Rege in Rotterdam.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.