Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Bach -koor- concert (GECANCELD)

Bach -koor- concert (GECANCELD)

Datum zaterdag 21 maart 2020
Aanvangstijd 21:38
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Capella Campen o.l.v. Ab Weegenaar
Sander van den Houten, orgel

 

Programma

DIT CONCERT IS I.V.M. DE HUIDIGE SITUATIE ROND HET CORONA-VIRUS GECANCELD.

 

Bach werken voor koor en orgel (BACH=2138)

Voor dit bijzondere concert op de geboortedag van de grote orgelmeester en componist Johann Sebastian Bach (geboren in Eisenach (D) op 21 maart 1685 en overleed in Leipzig op 28 juli 1750), is voor een bijzonder aanvangstijd gekozen 21:38 uur (in cijfers de naam van deze grootmeester in de volgorde die ze in het alfabet in nemen: B (2) A (1) C (3) H (8)

We weten niet hoe Johann Sebastian deze aanvangstijd zou waarderen. Waarschijnlijk zou hij glimlachen. Hij was immers de ‘componist van de getallen’.

Let op: de deuren van de kerk gaan dus pas om 21:08 uur open! (1/2 uur voor aanvang)

 

DIT CONCERT IS I.V.M. DE SITUATIE ROND HET CORONA-VIRUS GECANCELD

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Cappella Campen bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste leden (bassen, tenoren, alten en sopranen) die graag bezig zijn met koormuziek op hoog niveau. Daarbij worden koorwerken uit alle stijlen van de klassieke muziekgeschiedenis beoefend. Daarbij wordt zowel a capella gezongen als begeleid. Ab Weegenaar is dirigent van het koor en Sander van den Houten is de vaste begeleider op het orgel. Het koor, opgericht op 1 februari 2001, is een algemeen koor en is aangesloten bij de KBZON (Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland)

 

Sander van den Houten (1987) is vanaf april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H). Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs).

Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en Aart Bergwerff (improvisatie) en behaalde daar zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema.

Daarnaast volgde Sander van den Houten masterclasses bij Willem Tanke (Messiaen), Harold Vogel (Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse orgelliteratuur).

Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Tevens maakte hij in 2013 een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde.

Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’. Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen. Sander volgt privé lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.

Ook is hij vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar en van het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies.

Sander van den Houten geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler. Ook heeft hij een privé lespraktijk.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.