Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum woensdag 15 januari 2020
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Lucia Swarts (cello) & Gerard Wiegers (fagot)

Programma

J.S. Bach (1685-1750)
twee-stemmige inventie 

A. Vivaldi (1678-1741)
sonata in e kl  voor cello en BC
Largo
Allegro
Largo 
Allegro

C.L. Dietter (1757-1822)
sonate voor fagot en cello
Allegro
Adagio
Andante non tanto con Variationen

P. Glass (1937-
uit Songs and Poems for cello solo(2007)
nr VII 

G. Bizet (1838-1875)
Petit duet pour basson et violoncello

Meer informatie over de uitvoerenden

Lucia Swarts  studeerde bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1982 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. In haar  eindexamenjaar maakte ze haar debuut in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw als prijswinnaar in de serie New Vintage voor talentvolle jonge musici. Naast haar vele solistische optredens heeft ze heeft zich toegelegd op het spelen van kamermuziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis en treedt op met musici als Leo van Doeselaar, Siebe Henstra, Michael Chance, Ryo Terakado, Harry van der Kamp en Jos van Immerseel. Ze is eerste celliste in het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging (http://www.bachvereniging.nl/) en de Residentie Bach Ensembles. Lucia Swarts is hoofdvakdocente klassieke cello en barokcello aan het Koninklijk Conservatorium. De componiste Mayke Nas, momenteel ambassadeur van de Nederlandse muziek van nu, droeg onlangs een compositie aan haar op.

Gerard Wiegers  studeerde een aantal jaren fagot aan het Stedelijk Conservatorium van  Groningen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden. Hij is hoogleraar religiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was actief in verschillende Nederlandse Orkesten, waaronder het Noord-Nederlands Orkest. Met Lucia Swarts vormt hij sinds 1980 een duo, aanvankelijk onder de naam Celsoon. Verder maakt hij deel uit van het Quingo Trio.

zie ook: https://www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl/concert/id/468

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.