Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Bätz-Orgelmaand

Bätz-Orgelmaand

Datum zaterdag 17 oktober 2009
Aanvangstijd 16:00
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Hayo Boerema

Programma

‘Koralen in de vrije vorm'

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium et fuga g-moll, BWV 535

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Sonate nr VI ('Vater unser im Himmelreich')

Jean Langlais (1907-1991)(uit Livre Œcuménique)
- Kyrie Orbis Factor
- Gloria Orbis Factor
- 'Allein Gott in der Höh sei Ehr'

Johann Th. Lemckert (*1940)
Louange (psalm 136)
Psalm 136

Hayo Boerema (*1972)
improvisatie

Thema in de Bätz-orgelmaand is: Bach-Bätz-Mendelssohn

Als rode draad door de concerten op het befaamde Bätz-orgel van de Lutherse kerk lopen de orgelwerken van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en de zes orgelsonates van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)

Meer informatie over de uitvoerenden

Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij orgel (bij Johann Th. Lemckert) en kerkmuziek (bij Marijke van Klaveren). Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie (bij Jos van der Kooy). Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie (bij Barend Schuurman). Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en Naji Hakim te Parijs. Bij Ben van Oosten specialiseert hij zich in het frans-symphonische repertoire.In 1998 was hij finalist van het Int. Orgelimprovisatieconcours te Haarlem. In datzelfde jaar won hij het Int. Orgelimprovisationswettbewerb 'Anton Heiller' te Wenen. In juli 1999 won hij de 'Johann-Pachelbel-preis'en tevens de publieksprijs van het int. Improvisatieconcours te Neurenberg. In oktober 1999 werd hij winnaar van het '3ième Concours Internationaux de la Ville de Paris'. In 2001 won hij de 2e prijs op het St Albans International Organ Festival. In 2002 voerde hij het complete orgelwerk van Maurice Duruflé uit. In 2004 won hij de 2e prijs op het Int. Orgelconcours in Nijmegen. In 2005 won hij de 1e prijs tijdens het Internationaal Orgelconcours in Kotka (Finland)Naast concerten in het binnenland maakte hij concertreizen naar Spanje, Duitsland, Finland en Frankrijk. Sinds december 2005 is hij organist-titulair van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. Aan de opleiding Kerkmuziek van de PKN is hij verbonden als docent Kerkelijk Orgelspel. Daarnaast componeert hij voor verschillende ensembles en instanties. Zo heeft het Nationaal Kinder- en Jeugdkoor meerdere werken van hem in première gebracht, waarvan enkele stukken ook op CD zijn verschenen.

In 2003 verscheen er een CD van hem, met werken van Sweelinck, Buxtehude, Bach, Guilain en een improvisatie, gespeeld op het orgel in de Jacobskerk te Winterswijk.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.