Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) orgelconcert Vierne-festival (GECANCELD)

orgelconcert Vierne-festival (GECANCELD)

Datum zaterdag 31 oktober 2020
Aanvangstijd 16:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Elma Dekker, sopraan
Karin Kuijper, piano
Geerten van de Wetering, orgel

Programma

derde concert Vierne-festival 2020

Dit concert in het kader van het HOK Vierne-festival 2020, wordt doorgeschoven naar een latere datum. 

 

Louis Vierne (1870-1937)
Uit: 24 Pieces de fantaisie (Op. 51 - 1ère Suite):
- Prelude
- Intermezzo

Louis Vierne
Les Angélus (Op. 57)
Triptyque pour chant et orgue:
- Au matin
- A midi
- Au soir

César Franck (1822-1890)
Prélude, Fugue et variation (Op. 18)
pour orgue et piano

Louis Vierne 
Uit: 24 Pieces de fantaisie (Op. 53 - 3ème Suite)
- Carillon de Westminster

Meer informatie over de uitvoerenden

Elma Dekker, sopraan

 

De Nederlandse sopraan Elma Dekker kreeg haar eerste zanglessen van Marianne Pak. Momenteel wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels. Elma volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Miranda van Kralingen.

Elma zingt als freelancer bij het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, SWR Vokalensemble en het Laurens Collegium Rotterdam. In februari 2014 nam zij deel aan ‘Meesters&Gezellen’, een projectkoor o.l.v. Kaspars Putnins waarbij jonge koorzangers worden gecoacht door leden van Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. In 2013 was Elma door De Nederlandse Opera geselecteerd om deel te nemen aan een tiendaagse workshop over contemporaine muziek.

Als solist zingt Elma regelmatig en met veel liefde Bach. In november 2015 zong zij de solocantates BWV 204 en BWV 209 begeleid door strijkers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast vele andere cantates heeft zij ook de Matthäus en Johannes Passion als solist uitgevoerd. Verder zong zij werken van o.m. Händel (Messiah), Fauré (Requiem), Vivaldi (Gloria), en Mendelssohn (Hör mein Bitten, diverse psalmen).

Elma Dekker geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Aart Bergwerff, Geerten van de Wetering, Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Zij legt daarbij de focus op repertoire dat speciaal voor sopraan en orgel geschreven is van o.m. Max Reger, Alphons Diepenbrock en Hendrik Andriessen.

Voordat zij zich volledig op het zingen toelegde studeerde Elma contrabas bij Jean-Paul Everts en Knut Guettler aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als bassiste heeft zij o.a. als aanvoerder in het NSO gespeeld onder leiding van Otto Tausk en participeerde zij in de NJO summer- en winteracademies onder leiding van Reinbert de Leeuw en Mark Wigglesworth. Zij speelde in orkesten onder leiding van o.a. Neeme Järvi, Martin Sieghart, Etienne Siebens en Hans Leenders.

Vanwege haar interessse in theologische vraagstukken studeerde Elma ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.


Karin Kuijper, piano

Karin Kuijper studeerde hoofdvak piano aan het Gronings Conservatorium bij Akke Ferguson-Walma van der Molen en voltooide haar pianostudie bij Sumiko Nagaoka aan het Conservatorium in Utrecht.
Naast het lesgeven begeleidt zij vooral graag en vaak koren en zangers. Sinds 2011 maakt zij deel uit van de theaterproductie 'Kom vanavond met verhalen' van theatergroep De Kern. Verder voerde zij samen met dominee Carel ter Linden 'Die sieben letzte Worte unseres Erlösers' van Haydn uit, een combinatie van woord en muziek. Momenteel werkt ze als pianiste mee aan de theaterlezing 'Madame Manet' met Ton van Kempen en Nicoline van de Beek.

Sinds 2009 vormt Karin Kuijper met Janine de Leeuw een pianoduo. Met veel passie en plezier werken ze aan een mooi repertoire en verzorgen ze concerten als duo 'Kuijper de Leeuw'.


Geerten van de Wetering, orgel

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast ontvangen werd

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities, waaronder werken van Kate Moore, Klaas de Vries en Willem Boogman. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Geerten maakt graag verrassende programmering en onverwachtse combinaties, waarmee hij bovendien een nieuw publiek voor het orgel probeert te winnen.

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.