Waalse Kerk orgelconcert - Vierne-festival (DOORGANG ONZEKER)

orgelconcert - Vierne-festival (DOORGANG ONZEKER)

Datum zaterdag 1 mei 2021
Aanvangstijd 16:00
Locatie Waalse Kerk
Uitvoerenden

Ben van Oosten (Den Haag), orgel

Programma

tweede concert Vierne-festival 2020

CÉSAR FRANCK (1822-1890)
Choral nr. 3 in a kl.t. (1890) 

CHARLES-MARIE WIDOR (1844-1937)
Uit Symphonie nr. 8, op. 42/4:
- Moderato cantabile 

LOUIS VIERNE (1870-1937)
Uit “24 Pièces de fantaisie”:
- Hymne au soleil, op. 53/3

Prélude funèbre, op. 4

Allegretto, op. 1

Symphonie nr. 2 in e kl.t., op. 20 (1902)
- Allegro
- Choral (Largo)
- Scherzo (Quasi Presto)
- Cantabile (Larghetto)
- Final

2e concert in het kader van het Vierne-festival 2020

 

Meer informatie over de uitvoerenden

BEN VAN OOSTEN werd in 1955 te Den Haag geboren. Hij studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs.

Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben van Oosten zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later debuteerde hij als concertorganist in zijn geboorteplaats. Sindsdien trad hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als een van de meest prominente internationale concertorganisten.

Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten als hoofdvakleraar orgel verbonden aan het Rotterdams Conservatorium en een veelgevraagd docent bij internationale academies (o.a. Zomeracademie in Haarlem, McGill University Organ Academy in Montréal, Torch International Organ Academy in Korea). Bovendien treedt hij veelvuldig op als jurylid bij de belangrijke internationale orgelconcoursen (o.a. Parijs, Chartres, Nürnberg, Weimar, Landsberg, St. Albans, Birmingham, Genève, Dublin).

Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire (o.a. het complete orgeloeuvre van Widor, Vierne, Dupré, Guilmant en Franck) werden met verschillende internationale prijzen onderscheiden (o.a. Preis der Deutschen Schallplattenkritik, Choc du Monde de la Musique, Diapason d’Or). Zijn Dupré-integrale werd in Duitsland bekroond met de prestigieuze Echo Klassik Preis 2011. Onlangs ontving hij voor zijn Franck-integrale de prestigieuze ‘Opus Klassik 2019’

Van zijn hand verscheen bovendien een omvangrijke biografie over Charles-Marie Widor.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.

De Franse regering benoemde hem tot Chevalier (1998) en Officier (2011) dans l’Ordre des Arts et des Lettres. Bij gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als internationaal concertorganist werd hij in 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse “Internationaal Orgelfestival”.

Praktische informatie

adres Waalse Kerk: Noordeinde 23-25
Deuren open: 15.30 uur

Toegang € 10,- tot 15 jaar gratis
Kaarten uitsluitend voor aanvang concert bij de ingang van de kerk.

Meer informatie over de Waalse Kerk en het orgel vindt u HIER

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.