Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) 'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' Grote Kerk (GECANCELD)

'Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag' Grote Kerk (GECANCELD)

Datum zaterdag 12 september 2020
Aanvangstijd 13:00
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Ben van Oosten: orgel (doorgaande demonstratie en excursie bij het orgel - in groepjes)

HOK-educatieteam: presentatie orgelpijpen en 'Demo-orgel' (waar goed de zien is hoe alles werkt)

Stichting Orgelconcerten Grote Kerk: uitleg en opbouw 'Doe-orgeltje' van 'Orgelkids'(zet zelf een echt orgel in elkaar en bespeel het)

Programma

Een leerzame en enerverende middag voor jong en oud rond het grootste en meest ingewikkelde muziekinstrument: het Pijporgel. Door Mozart bestempeld als 'de Koningin den instrumenten'

 

Fotoimpressie voorgaande jaren

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Ben van Oosten is titulair organist van de Grote Kerk, maar ook internationaal befaamd concertorganist en docent aan het Rotterdams Conservatorium Codarts. Hij heeft vele cd-producties (van met name Frans-symfonische orgelwerken) op zijn naam staan. Hij verzorgt wereldwijd Masterclasses en is veelgevraagd jurylid bij internationale concoursen. Ben van Oosten ontving vele prijzen en onderscheidingen voor zijn werk.
Bij de ‘Kom-in-de-(orgel)kas(t)-dag’ Grote Kerk is hij gastheer op ‘zijn’ orgel.

Het HOK-educatieteam verzorgt al meer dan 10 jaar jaarlijks educatieve orgelprojecten op basisscholen, waarbij leerlingen uit groep 6 kennismaken met het ‘grootste en meest ingewikkelde muziekinstrument’ dat ooit gemaakt is.

Bij deze projecten wordt gebruik gemaakt van eigen lesmateriaal voor in de klas en worden gastlessen op school gegeven. Ieder project wordt afgesloten met een excursie naar het orgel van de Kloosterkerk, waar ook een orgelworkshop wordt gegeven met behulp van het ‘Demo-orgeltje’ van Flentrop orgelbouw en heeeeel veel orgelpijpen.

De Stichting Orgelconcerten Grote Kerk (SOGK) organiseert al decennia lang artistiek hoogstaande orgelconcerten in de Haagse Grote Kerk met befaamde nationale en internationale concertgevers. De SOGK is participant van het samenwerkingsverband van het Haags Orgel Kontakt (HOK).
Zij zijn aanwezig met het ‘Doe-orgeltje’ van ‘Orgelkids’. Een uniek bouwpakket van een echt werkend mechanisch pijporgel. Dat eenvoudig door een groepje kinderen van 8 tot 80 in elkaar gezet kan worden.

Het Doe-orgeltje, ontworpen door een Nederlandse orgelbouwer ‘in ruste’, wordt inmiddels wereldwijd, van Canada tot Korea, gebruikt voor educatieve doeleinden.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.