Anglicaanse Kerk, Ary van der Spuyweg-Rioustraat

Andere locaties

 

ALGEMENE INFORMATIE KERK:

Naam kerk: Anglican Church of Saint John and Saint Philip
Adres: Ary van der Spuyweg 1, 2585 JA  Den Haag
Bouwjaar: 1951
Architect: J. Smit
Beheer/gebruik: Church of England

 

ALGEMENE INFORMATIE ORGEL:

Hoofd orgel: firma Goetze & Gwynn -1987 - 17/II/P
Koor orgel: NVT
Titulair organist: Christina Scott- Edelen

Organisatie concerten: organiste organiseert met enige regelmaat koor- en orgelconcerten.
De Anglicaanse Kerk maakt geen deel uit van het samenwerkingsverband van het HOK, maar is opgenomen in de lijst i.v.m. de bijzondere architectuur en geschiedenis van kerk  en orgel.
 

KERK:

De Anglicaanse, of Engelse kerk is één-beukige kerk, gebouwd in een Engels- neogotische stijl. Het kerkgebouw, opgetrokken in rode baksteen, is bescheiden van afmeting en heeft een vrijwel losstaande toren van forse afmeting waarin ook de entree is opgenomen

Het interieur van de kerk heeft wit gepleisterde wanden met houten lambrisering en een tonvormig houten gewelf en vensters voorzien van een Tudorboog en gebrandschilderd glas.

Het huidige kerkgebouw, gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het Scheveningse bos in de wijk Archipel, is al het derde kerkgebouw op rij voor de Anglicaanse kerk in Den Haag. Eerder waren er kerkgebouwen aan het Noordeinde en aan de 2e van den Boschstraat, dat bij het bombardement van het Bezuidenhout in de 2e wereldoorlog, verloren is gegaan.

Annex het kerkgebouw, verbonden door een corridor, is een fors bijgebouw voor gemeenteactiviteiten. Aan de Riouwstraat is een (kosters)woning aanwezig. 

ORGEL:

Het orgel van huidige kerk is in 1987 gebouwd door de Fa Goetze en Gwynn. Het is een mechanisch orgel met 17 stemmen over twee klavieren en pedaal. Het orgel staat op de vloer in een nis in het koor. Bespeling vindt plaats aan de voorzijde van het orgel. Kijk HIER voor de dispositie.
Het is niet het eerste orgel in deze kerk. Daarvoor stonden er orgels van de Fa Pels.

CONCERTEN:

In de kerk worden met regelmaat (koor) concerten en andere culturele activiteiten verzorgt door o.a. de organiste.

 

MEER INFORMATIE: 

 

HB/juli 2022

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.  

 

 

Volg ons

Nieuwsbrief