OrgelKids orgellied

Het 'Doe-orgeltje' van 'Orgelkids' 

Orgelkids is een fantastisch educatief project dat is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met het pijporgel.

Orgelkids is gestart in 2009 met een educatieve website met tips en suggesties. Later kwam daar het ‘Doe-orgel’ bij. Een bouwpakket in een ‘Leskist’ van een echt werkend mechanisch pijporgeltje met 2 registers. Waarvan het eerste exemplaar is ontworpen en gemaakt door (voormalig) orgelmaker Wim Janssen.
Dit Doe-orgeltje is door kinderen (event. met deskundige begeleiding) helemaal zelf in elkaar te zetten. Waarna het ook bespeeld kan worden.

Inmiddels is het Doe-orgeltje de gehele wereld over gegaan en zijn er (naast Verschuren orgelbouw in Nederland) meerdere orgelbouwers die deze bouwpakken maken.

In Nederland is het Doe-orgeltje te huren, maar ook te koop.

(voor meer info: http://orgelkids.nl en https://nl.wikipedia.org/wiki/Orgelkids)

Orgelkids vermeldt op hun website:

Een orgelproject met kinderen? Daar hoort natuurlijk een lied bij! Onze Vlaamse orgelfans wisten daar wel raad mee: Karolien Schuurmans schreef de tekst van een echt orgellied en Bart Wuilmus schreef de melodie. Het wordt gezongen door kinderkoor De Piccolo’s uit Neerpelt (B) onder leiding van Philipp Baeken en met Bart Wuilmus aan het orgel. En in dit filmpje zie je ook nog eens precies hoe het Doe-orgel stap voor stap gebouwd wordt.

(bron: http://orgelkids.nl/doe-orgel-en-orgellied/)

 

 de tekst en muziek van het Orgellied is HIER als PDF beschikbaar.

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.