Warner Fokkens organist Bergkerk

 

L.: Warner Fokkens voor de speeltafel van het orgel van de St. Baafskathedraal te Gent, R.: aan de klavieren van het Klop-orgel in de Bergkerk

 

Warner Fokkens (Den Haag, 1965) begon op 6-jarige leeftijd met orgelles  en 2 jaar later met pianoles. Op zijn 17e debuteerde hij tijdens een schoolorkestfestival in Diligentia, als solist met een pianoconcert van Mozart.

Vanaf 1985 studeerde hij hoofdvak Orgel bij Joh.Th. Lemckert, Wim van Beek, Rienk Jiskoot, Piano bij Albert Brussee en 2e hoofdvak Kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te 's-Gravenhage. Tevens kreeg hij tijdens zijn studie improvisatielessen bij Johann Th. Lemckert en Bert Matter en volgde een masterclass bij Gaston Litaize. Aansluitend heeft hij twee jaar gestudeerd bij Leo van Doeselaar aan het Hilversums Conservatorium.

Vanaf 2002 is Warner Fokkens vaste organist van de Bergkerk aan de Daal en Bergse laan. Daarvoor was hij v.a. 1960 organist van de Hervormde Sjalomkerk in Den Haag en v.a. 1986 van de Hervormde Pauluskerk tot de sluiting van deze kerk in 2002.

Sinds 1987 heeft Warner een bloeiende lespraktijk voor keyboard, orgel en piano. In de concert- en lespraktijk vervult de improvisatie een steeds belangrijkere rol. Daarnaast heeft hij ook ruime ervaring met het geven van orgel-, piano- en koorconcerten. Tegenwoordig maakt hij steeds vaker gebruik van beide instrumenten. Deze combinatie wordt door het publiek zeer gewaardeerd.

Warner Fokkens is dirigent van het koor Sing for Joy uit Maassluis, Joyful Singers uit Poortugaal en gastdirigent, repetitor of begeleider van diverse mannenkoren en ensembles.

Al sinds z'n zesde jaar is Warner Fokkens met improvisatie bezig op orgel en later op piano. Tijdens zijn studie aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag vormde improvisatie een onderdeel van zijn opleiding. Als onderdeel van de zondagse kerkdienst neemt improvisatie steeds een belangrijke plaats in. Dat is ook het geval bij zijn concerten, die vaak op verzoek worden afgesloten met een improvisatie.

Warner is naast organist, docent en koordirigent ook muziekuitgever.

Zie ook zijn website www.warnerfokkens.nl

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.