Organist Wim Voogd H-Paschalis-Baylon

 

Wim Voogd, geboren in 1968 te Maasdijk, rondde in 1996 zijn studie orgel, kerkmuziek en piano af aan het Rotterdams Conservatorium en Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is actief als solo pianist, maakt deel uit van kamermuziekensembles, zoals het ‘Alban Berg Ensemble’ en als begeleider van vocale en instrumentale solisten en ensembles.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, was hij verbonden als pianist en coach bij de zangafdeling met als bijvak piano.

Van 1986 tot 1996 was hij in Maassluis als organist verbonden aan de Maranathakerk en daarna tot eind juni 1997 als cantor-organist van de Immanuëlkerk, waar hij ook solistisch optrad in de door Koos Bons organiseerde, orgelconcertseries op het fameuze Seifert-orgel.

In 1997 startte hij zijn dienstverband in bij RK kerk van de H. Paschalis Baylon in Den Haag, deel uitmakend van de Driekoningengemeenschap, vallend onder de Parochie ‘Maria, Sterre der Zee’ (Den Haag Noord).
Zijn huidige functie in Den Haag heeft zich uitgebreid naar die van dirigent-organist van het gemengd koor, dat na de samenvoeging met een ander parochiekoor het ‘Driekoningenkoor’ vormt. Daarnaast werkt hij als organist mee aan oratorium- en koorconcerten, als continuo-speler maar ook als begeleider of solist.