Actueel

Sander van den Houten nieuwe organist Lutherse Kerk

 
Vandaag is bekend gemaakt dat Sander van den Houten (1987), nu nog hoofdorganist van de Burgwalkerk en Broederkerk te Kampen, per 1 april 2017 is benoemd tot organist van de Lutherse Kerk te Den Haag.

HOK organisten - sander-van-den-houten_03.jpg

Hij neemt daar plaats op de orgelbank, waar voorheen Aart Bergwerff (van 1990 tot 2016) en veel illustere voorgangers, zoals Willem Mudde, en Feike Asma plaats namen. Een plaats met een rijk muzikaal verleden van grote namen die allen het beroemde orgel van Johann Heinrich Hartman Bätz uit 1762 bespeelden.

Het Haags Orgel Kontakt feliciteert Sander van den Houten met deze benoeming en wenst hem alle goeds en een mooie muzikale toekomst, in de hoop en verwachting dat er ook met Sander een goede samenwerking zal zijn binnen het Haags Orgel Kontakt (HOK).

Zie ook CV van Sander van den Houten op onze website

 

Gepubliceerd: vrijdag 10 maart 2017


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.