Actueel

Kerkmusicus Jos Laus geridderd

De Haagse kerkmusicus Jos Laus, organist-dirigent van de St. Jacobuskerk te Den Haag, mocht op zondag 26 mei na de feestelijke Hoogmis in de St. Jacobuskerk de versierselen ontvangen behorende bij dat van Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Tijdens een drukbezochte receptie ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als kerkmusicus werd door burgemeester Michel Bezuijen van zijn woonplaats Rijswijk, deze medaille bij Jos Laus opgespeld.

Hij werd daarbij door burgemeester Bezuijen geroemd om zijn vele werk voor de kerkmuziek, als inspirerend koordirigent van vele koren in Rijswijk en Den Haag. Als kerk- en concertorganist, orgeldeskundige, artistiek adviseur, auteur en zelfs orgelbouwer. Werkzaamheden die hij in Rijswijk en Den Haag en de rest van Nederland, tot zelfs tot ver over de landsgrenzen heeft verricht.

In het bijzonder werd nog genoemd de waardering die Jos Laus mocht ontvangen vanwege de Franse Société Académique d'Education et d' Encouragement Arts-Sciences-Lettres te Parijs. Die Jos Laus de Médaille de Vermeil (vergulde medaille) toekenden voor zijn inspanningen voor de Franse orgelcultuur.

Collega's en bestuur van het Haags Orgel Kontakt feliciteren Jos van harte met deze Koninklijke onderscheiding.

Henk Barnhard, secr./webmaster

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.