Actueel

Orgelwandeltocht Den Haag

Op zaterdag 30 april a.s. zal in Den Haag een orgelwandeltocht plaatsvinden, georganiseerd door de Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK).

Tijdens korte concerten van een half uur zullen zes Haagse binnenstad orgels klinken. Tussen de concerten is er voldoende gelegenheid om naar het volgende concert te gaan.

 

De dag begint om 10.00 uur in de Lutherse Kerk waar organist Sander van den Houten het beroemde Bätz-orgel zal bespelen, vanaf 9.30 uur is de Lutherse Kerk open en is er de mogelijkheid om koffie/thee te nuttigen.

 

Om 11.00 uur zal de nieuwe organiste van de St. Jacobuskerk (Parkstraat) Susanna Veerman ‘haar’ Adema-orgel ten gehore brengen.

 

Om 12.00 uur is de Kloosterkerk aan de beurt waar organist Geerten van de Wetering het Marcussen-orgel zal bespelen.

 

Na een lunchpauze vervolgt de tocht zich om 13.30 uur in de Waalse Kerk met haar schitterende Cavaillé-Coll-orgel, deze wordt bespeeld door Bert den Hertog.

 

De wandeling gaat vervolgens naar de Oud-Katholieke Kerk aan de Juffrouw Idastraat waar Jos van der Kooy om 14.30 uur het Garrels-orgel zal bespelen.

 

Tot slot verzorgt Ben van Oosten om 15.30 uur het slotconcert op het Metzler-orgel in de Grote Kerk.

 

Op ieder concert zal door de desbetreffende organist een compositie geprogrammeerd worden van César Franck (200 jaar geleden geboren).

De toegang voor deze hele dag is vrij, u wordt gevraagd bij te dragen in de onkosten door middel van een vrije gift.

Later dit jaar, op 25 november, organiseert het HOK als samenwerkingsverband een concert in de Elandstraatkerk waarbij alle HOK-organisten op zullen treden met diverse werken van César Franck.

 

 

 

Gepubliceerd: zondag 27 maart 2022


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.