Actueel

Ben van Oosten ontvangt hoge Franse onderscheiding

Ben van Oosten (*1955), organist van de Grote of St. Jacobskerk in Den Haag, internationaal concertorganist en hoofdvakleraar orgel aan het Rotterdamse Concervatorium, is door de Franse regering benoemd tot Officier dans 'l'Ordre des Arts et des Lettres'. Al eerder, in 1998, werd hij benoemd tot Chevalier (ridder) in deze orde, die het Franse ministerie van Cultuur heeft ingesteld om hen te eren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Franse Cultuur.

Voor zijn bijdrage aan de Franse Cultuur mocht reeds drie maal een onderscheiding ontvangen van de Académique 'Arts-Sciences-Lettres' te Parijs (zilver, verguld en goud). Daarnaast ontving hij vele internationale prijzen en onderscheidingen. In 2010 werd hij, in verband met zijn 40 jarig jubileum als concertorganist, benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.

Ben van Oosten ontvangt deze hoge onderscheiding voor zijn opmerkelijke bijdrage aan de Franse orgelcultuur en de invloed van de Franse orgelmuziek in Nederland, maar ook in Europa en daarbuiten: 'Ben van Oosten is zonder meer de specialist als het gaat om Franse orgelmuziek uit de Romantiek en de Neoromantiek. Hij is zeer belangrijk geweest voor de herwaardering van dit vergeten repertoire. Hij draagt onvermoeibaar bij aan de invloed van Franse orgelmuziek in Nederland, Europa en daarbuiten.'

De versierselen die bij deze onderscheiding behoren zijn hem op 31 januari uitgereikt door de Franse Ambassadeur in Nederland.

Wij feliciteren Ben van harte met deze prestigieuze onderscheiding.

Gepubliceerd: vrijdag 27 januari 2012


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.