Actueel

Houtrustschool wint 1e prijs knustelwedstrijd

1e Prijs Jubileum-knutselwedstrijd HOK uitgereikt op sportdag Houtrustschool

De sportdag van de Haagse Houtrustschool had in 2014 een bijzonder feestelijk karakter. Op woensdag 25 juni kon ‘eindelijk' de 1e prijs worden ‘geïnd' die de school had gewonnen met de knutselwedstijd ‘Wie maakt het mooiste orgel' die door het Haags Orgel Kontakt (HOK) was uitgeschreven ter gelegenheid van het HOK jubileum in 2013. Een wedstrijd voor alle scholen die hadden mee gedaan aan het educatieve project voor de basisschool van het HOK.

De klas van meester Eric Bruno had de oorkonde van deze 1e prijs al op 13 april 2013 in ontvangst mogen nemen in de Nieuwe Kerk. Dat was al een feest op zich.

Maar nog mooier was de ‘eigenlijke prijs': Een orgel op school! Een Draaiorgel wel te verstaan. (het draaiorgel dat zo mooi Bach speelde op de jubileumdag van het HOK). De dag begon niet zo erg zonnig, maar toen meester Bruno op de fiets met het draaiorgel van meneer de Ruijter kwam aangereden begon de zon zowaar te schijnen!

‘Juf Jannie', die in de klas was geweest en les had gegeven tijdens de excursie in de Kloosterkerk, was er ook. En natuurlijk de eigenlijke winnaars van de prijs. Die met z'n vijven op de bok van het orgel mochten gaan zitten. Apetrots, natuurlijk. En terecht, want wie wint er nu zo'n prijs?

Iedereen vond het prachtig! De groepen die hadden meegedaan de afgelopen jaren en de ‘kleintjes' die (wie weet) de volgende jaren zouden meedoen aan het kinderproject van het HOK.

Na het sporten was het draaiorgel een welkome afwisseling en het door de schoolleiding uitgereikte fruit smaakte daardoor nog lekkerder. Natuurlijk werd er ook gedanst op de muziek van het orgel. En de techniek van zo'n orgel is ook wel interessant. Meneer de Ruijter had (net als meneer Jos in de Kloosterkerk) wat luikjes van het orgel open gezet. Zodat iedereen goed kan zien hoe ingewikkeld zo'n orgel in elkaar zit: Fantastisch!

Helaas is een uur dan zo voorbij. Maar nu wachtte geen taal en rekenen, maar sport en spel.
Toch leuk! Kon dat iedere dag maar...

Gepubliceerd: vrijdag 27 juni 2014


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.