Actueel

Organist Henk Lemckert kerkelijk en stedelijk onderscheiden


De bekende Haagse organist, beiaardier, publicist en organisator Henk Lemckert (1944) is jl. zaterdagmiddag 11 juni 2016 tijdens een buitengewoon concert in de Abdijkerk te Den Haag-Loosduinen, i.v.m. onder meer zijn 50-jarig jubileum als kerkorganist, meervoudig onderscheiden.

Nieuws - henk-lemckert-50jr-organist-01.jpg


Onder grote belangstelling kreeg hij een concert aangeboden door de concertorganisten Gijsbert Kok en Dirk Out en veraste kerkrentmeester Hans Bergwerff hem met het 'Draaginsigne in Goud met Briljant' (de hoogste onderscheiding van de 'Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer' in de PKN) voor het 'zeer trouw vervullen van de functie van organist gedurende meer dan vijftig jaar'.

 

 

Nieuws - henk-lemckert-50jr-organist-02.jpg

Maar daar bleef het niet bij: de Haagse wethouder voor o.a. cultuur Joris Wijsmuller reikte hem namens Burgemeester en wethouders vervolgens de Haagse stadspenning uit voor al zijn activiteiten in de afgelopen 50 jaar voor de promotie van het Haags cultureel erfgoed.

Nieuws - henk-lemckert-50jr-organist-03.jpg

Collega en hoofdorganist van de Abdijkerk Vincent Hildebrandt, die de samenzang begeleidde met voorspelen en zettingen van de jubilaris, overhandigde hem tenslotte een 'Liber amicorum', met bijdragen van velen die Henk Lemckert in de afgelopen vijftig jaar hebben leren kennen.

Een geanimeerde receptie sloot dit prachtige jubileum af. Na afloop kregen alle bezoekers een document (brochure), verlucht met foto's, uitgereikt waarin de jubilaris het één en ander over die vijftig jaar heeft opgeschreven. Henk Lemckert werd in 2011 benoemd tot 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau'.

Henk Lemckert was van 1998 tot 2009 voorzitter van het Haags Orgel Kontakt (HOK)

 

Gepubliceerd: maandag 13 juni 2016


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.