Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Nieuwjaars Lunchconcert

Nieuwjaars Lunchconcert

Datum woensdag 4 januari 2023
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering, orgel

Programma

Cesar Franck (1822-1890)
Pièce pour Grand Orgue en La-majeur (1854)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Das alte Jahr vergangen ist (BWV 614) 

Paul Hindemith (1895-1963)
Ruhig bewegt (uit: Sonate II)

Max Reger (1873-1916)
Toccata in d-moll / Fuga in D-dur (op. 59)

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering (1985) is organist van de Kloosterkerk. Vanuit die functie is hij tevens als artistiek adviseur verbonden aan Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk, die de pauzeconcertserie organiseert. Ook is hij verantwoordelijk voor de concertprogrammering rond het orgel. In zijn programma’s combineert hij het orgel graag met andere kunstvormen, zoals dans, film, elektronische muziek of video-art, om zo een breed publiek te bereiken.

Geerten studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie).

In 2018 won Geerten het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, eerder was hij finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). Hij brengt met regelmaat nieuwe werken in première: hij speelde o.a. premières van composities van Kate Moore, Klaas de Vries, Oene van Geel en Willem Boogman. CD’s waarop zijn spel te horen is werden in de pers enthousiast ontvangen. Geerten concerteert in binnen- en buitenland. Ook componeert hij, recent zijn enkele werken van hem uitgegeven.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.