Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Lunchconcert

Lunchconcert

Datum vrijdag 19 april 2024
Aanvangstijd 13:00
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Marieke Stoel, Den Haag

Programma

Programma

https://orgelconcertengrotekerk.nl/lunchconcerten/

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Marieke Stoel is sinds 1979 cantor-organist van de Houtrustkerk in Den Haag. Ze leidt daar de cantorij en het koor en organiseert er de koffieconcerten. Ze is voorzitter van de Haagse Orgel Kring. Als lid van de kring ‘Musici rond het Academie-orgel’ speelt ze regelmatig bij oraties in het Academiegebouw te Leiden. Enkele maanden per jaar leidt ze het Vogelwijk Kerstkoor van Den Haag. Ze behaalde de diploma’s Kerkmuziek en orgel B en Uitvoerend Musicus Orgel aan achtereenvolgens het Koninklijk Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium. Ze maakte deel uit van de werkgroep Nieuwe Liederen voor ‘Zingen en Bidden’, het meest recente liedboek van de PKN. Daarna was ze adviseur bij de totstandkoming van het oecumenische Liedboek ‘Zangen van Zoeken en Zien’, dat in 2015 uitkwam. In deze bundel zijn ook enkele van haar melodieën en zettingen opgenomen. Onlangs is een nieuwe begeleidingsbundel bij ‘Zingen en Bidden’ verschenen waarvoor ze enkele composities mocht leveren. Voor voorbeelden van haar meerstemmige composities zie www.mariekestoel.nl en www.nieuwliedboek.info. De landelijke bladen Muziek & Liturgie, De Orgelvriend en het Haags Orgel Kontakt publiceerden enkele van haar orgelcomposities die speciaal bedoeld zijn voor onderwijsdoeleinden. Vanwege haar 45-jarig jubileum als organist van de Houtrustkerk ontving zij een onderscheiding van de VKB Kerkrentmeesters. Op 10 maart jl. mocht zij uit handen van burgemeester Jan van Zanen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.