Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Serie Kerkenpad Festival Classique Den haag

Serie Kerkenpad Festival Classique Den haag

Datum zaterdag 19 juni 2010
Aanvangstijd 12:30
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Diverse uitvoerenden en solisten

Programma

Kerkenpad - Pelgrimstocht
Een pelgrimstocht is geen uitstapje. Het is een gedurfde, inspannende, maar bovenal inspirerende en spirituele reis. De succesvolle serie Kerkenpad neemt u dit jaar mee op een muzikale pelgrimstocht naar Spanje. Uw gids en presentator op Kerkenpad is Maartje van Weegen.

Nederlandse, Franse en Spaanse religieuze muziek klinkt in de Hollandse Kloosterkerk aan het Lange Voorhout, de Waalse Kerk op het Noordeinde, en de kerk van de Spaanse Heilige Teresia van Avila, gelegen in het Spaansche Hof aan het Westeinde.
Pelgrims die de hele serie Kerkenpad volgen, horen niet alleen een prachtige reeks concerten die hen van Den Haag naar Avila voert, maar worden ook onderweg begeleid door historici van Residentie Ontdekkingen, die letterlijk en figuurlijk stil zullen staan bij de Franse en Spaanse geschiedenis van de stad.
Presentator Ferry Mingelen vertelt over zijn ervaringen als pelgrim naar Santiago de Compostela, en zijn beleving van de muziek van Sweelinck, Franck en Victoria.
En geen pelgrimstocht zonder knapzak: voor bezoekers van de serie is er de inmiddels beroemde Kerkenpadtas

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.