Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Ivanka Neeleman en Freek Borstlap (viola da gamba) en Cvetanka Sozovska (orgel)

Lunchconcert Ivanka Neeleman en Freek Borstlap (viola da gamba) en Cvetanka Sozovska (orgel)

Datum woensdag 20 april 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Ivanka Neeleman en Freek Borstlap (viola da gamba) en Cvetanka Sozovska (orgel)

Programma

Girolamo Frescobaldi (1583 - 1643)
- Canzona decimasesta detta la Samminiata
- Canzona decimasettima detta la Diodata

Diego Ortiz (1510 - 1570)
- Recercada primera
- Recercada segvnda
- Recercada tercera
- Recercada qvarta

John Jenkins (1592 - 1678)
- Air with divisions (VdGS 63)
- Divisions on a ground ( VdGS 18)

Meer informatie over de uitvoerenden

De musici hebben al eerder meerdere keren in andere ensembles samen gespeeld. Ivanka en Cvetanka hebben elkaar ontmoet op het Koninklijk Conservatorium en samen gespeeld in het barokensemble "Florilege". Via choreografenduo Leine en Roebana zijn de drie musici nog meer met elkaar verbonden: Ivanka en Freek maakten twee dansvoorstellingen: "S/He" en "Sporen".en Cvetanka en Freek werkten samen in de productie "Merg". Tijdens dit pauzeconcert in de Kloosterkerk spelen deze drie musici voor het eerst als trio, en samen brengen ze een inspirerende samenstelling van 16de en 17de-eeuwse composities origineel geschreven voor deze instrumentale bezetting uit.

Ivanka Neeleman studeerde viola da gamba bij Freek Borstlap en Wieland Kuijken. Haar uitvoeringen van de gamba-aria's in de Matthäuspassion hebben critici op haar spel opmerkzaam gemaakt: ‘Zij speelde de viola da gamba zoals niet vaak eerder gehoord: opvallend solistisch en met natuurlijke gratie.'Engelse consortmuziek spelen met ensemble The Spirit of Gambo is haar grote liefde. Ivanka Neeleman wordt regelmatig gevraagd voor internationale workshops viola da gamba en ze heeft een viola da gamba-klas op de muziekschool in Leiden. Op een Montessorischool in Den Haag leidt ze een onderbouwgroep waarin ze al haar muzikale inspiratie inzet om haar liefde voor muziek over te brengen op de kinderen.

Na haar studies piano "cum laude" in haar geboorteland Macedonië, Cvetanka Sozovska kwam naar Nederland voor haar studie klavecimbel bij Jacques Ogg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij heeft gewerkt met gerenommeerde musici en ensembles gespecialiseerd in de oude muziek o.a. Wilbert Hazelzet, Jacques Ogg, Peter van Heyghen, Paolo Pandolfo, Paul O'Dette, Jean-Paul Fouchécourt and Marc Destrubé, European Union Baroque Orchestra, Orkest van de 18de eeuw, Orchestra de Cadaques en International Baroque orchestra of The Hague. Met haar ensemble "Teatro alla moda" treed ze regelmatig in Nederland, zowel in het buitenland: Portugal, Ijsland, Frankrijk en Macedonië. Cvetanka is docent correpetitie op het Utrechts Conservatoruim en docent klavecimbel op het Utrecht Centrum voor de Kunsten.

Freek Borstlap is één van de internationaal toonaangevende viola da gamba-spelers en is artistiek leider van het ensemble "The Spirit of Gambo". Hij concerteerde onder andere met het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Radio Kamerorkest, Emma Kirkby en het Barockorchester Frankfurt.Hij werkt regelmatig mee met concerten en opnamen van het Franse Ensemble Academia en het Duitse kamerorkest La Fantasia. Hij doceert zeventiende eeuwse ensemblemuziek in diverse contexten.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.