Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Middagconcert Jan Hage (orgel) & Anton Weeren (trompet)

Middagconcert Jan Hage (orgel) & Anton Weeren (trompet)

Datum zaterdag 17 september 2011
Aanvangstijd 16:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Jan Hage (orgel) & Anton Weeren (trompet)

Programma

Hedendaagse composities voor orgel en trompet met werken van Weeren, De Clercq en Hage

Meer informatie over de uitvoerenden

Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers. In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Tevens is hij actief als continuo-speler en begeleider van solisten en koren. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens werkte hij mee aan het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble 2002 en de najaarsmodeshow 2001 van Victor en Rolf in Parijs. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles zoals een Hooglied-cyclus voor zang en instrumenten, 'Elis' voor zang, blokfluit en klavecimbel, 'Mis' voor sopraan en orgel, 'Walsjes' , 'Psalmen' en 'Suske en Wiske-suite' voor orgel. Hij werd in 1995 benoemd als organist van de Kloosterkerk in Den Haag.

Per 1 juli 2011 is Jan Hage benoemd tot vaste organist van de Domkerk te Utrecht.
Op 29 mei is, tijdens een dienst in de Kloosterkerk, officieel afscheid van hem genomen

Anton Weeren (Geb. 1976, Veenendaal), studeerde bij Ad van Zon hoofdvak trompet klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 2001 cum laude afstudeerde. Vervolgens ging Anton 2e fase (Master) hoofdvak trompet kamermuziek en solo spel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeren, waar hij door middel van 2 recitals in 2003 met een 9 afstudeerde.

Tijdens zijn studie speelde hij bij vele nationale jeugdorkesten waaronder het Nationaal Jeugd Orkest. Tevens behaalde Anton zijn HaFa directie diploma aan het Rotterdams Conservatorium bij Jos van de Sijde en Jaap Koops.

Momenteel studeert hij voor Master HaFa directie aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij lessen volgt bij o.a. Hans Leenders, Wieger Mandemaker en Carlo Balemans. Deze studie zal in januari 2010 worden afgerond. Op dit moment is hij dirigent van fanfareorkest Excelcior uit Papendrecht en harmonieorkest Crescendo uit Noordwijk. Verder is hij in de beroepspraktijk ook steeds vaker te vinden als repetitor en dirigent o.a. van moderne muziek. Anton speelde als trompettist reeds veel concerten, projecten en tournees met diverse orkesten en ensembles: o.a. Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, Mariniers Kapel en De Volharding. Als solist is hij ook regelmatig te horen, onder andere in een duo met de organist Jan Hage. Anton houd zich niet alleen bezig met klassieke muziek en de daarbij behorende stijlperiodes, maar improviseren binnen Jazz, Launch, Pop, Salsa, Hedendaagse muziek en zelf met een DJ hebben inmiddels ook zijn intresse.

Componeren en arrangeren voor orkesten, ensembles en koren hebben ook zijn interesse. Vele van zijn werken werden reeds uitgevoerd, opgenomen op CD en uitgezonden op de radio. Een soloalbum met eigen composities voor trompet die in diverse bezettingen en samenstellingen is reeds verschenen. In 1998 zat hij als enige Nederlander in de finale van een Europese compositiewedstrijd uitgeschreven door de European Brass Band Association.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.